Zabeljen fižol

Znam svetuje

Ko zadiši zabeljen fižol z malo smetane in zaseke, se mu težko upremo. Hladni večeri so kot nalašč za večerjo po domače.

Sestavine

  • 1 kg stročjega fižola
  • 1 kisla smetana
  • 3 zvrhane žlice zaseke
  • sol
  • poper

Postopek

1V osoljeni vodi do mehkega skuhamo fižol. Pazimo, da ga ne razkuhamo, saj želimo, da ostane malce čvrst.

2V kozici na hitro prepražimo zaseko, da se ocvirki zapečejo. Pazimo, da jih ne zažgemo. Odstavimo z ognja in pustimo minuto ali dve počivati. Vmešamo kislo smetano. Kozico postavimo nazaj na ogenj, da se vse skupaj združi. Pazimo, da kisla smetana ne prevre, saj se lahko sesiri.

3Fižol odcedimo, malce ohladimo, pretresemo v večjo posodo in prelijemo z zabelo. Popramo, dobro premešamo in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite