Če imate radi lisičke in testenine, si tole izvrstno kosilo pripravite v samo pol ure.
Sestavine
- 400 g rezancev
- 350 g svežih lisičk
- 100 g sveže naribanega parmezana
- ½ čebule
- 4 stroki česna
- 2 žlici sveže nasekljanega peteršilja
- 150 ml suhega belega vina
- 2 žlici oljčnega olja
- sol in poper
Postopek
1Lisičke očistimo in po dolžini narežemo. Rezance skuhamo v slanem kropu po navodilu z embalaže, prihranimo dve zajemalki vode, v kateri se kuhajo testenine. Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo.
2V večji ponvi segrejemo dve žlici oljčnega olja, na njem cvremo čebulo dokler ne postekleni (približno 4 minute), nato dodamo česen, ko ta zadiši pa še očiščene in narezane lisičke.
3Dušimo 10 minut, da izhlapi vsa tekočina, ki so jo spustile lisičke, nato zalijemo z belim vinom in kuhamo še 5 minut, da izhlapi ves alkohol.
4V ponev stresemo kuhane rezance, zalijemo z dvema zajemalkama vode, v kateri so se kuhali, dobro premešamo in , če se nam zdijo testenine presuhe, dodamo še malo vode, v kateri so se kuhale.
5Vmešamo še parmezan in peteršilj in postrežemo.