Rezanci z lisičkami

Znam svetuje

Če imate radi lisičke in testenine, si tole izvrstno kosilo pripravite v samo pol ure.

Sestavine

  • 400 g rezancev
  • 350 g svežih lisičk
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • ½ čebule
  • 4 stroki česna
  • 2 žlici sveže nasekljanega peteršilja
  • 150 ml suhega belega vina
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol in poper

Postopek

1Lisičke očistimo in po dolžini narežemo. Rezance skuhamo v slanem kropu po navodilu z embalaže, prihranimo dve zajemalki vode, v kateri se kuhajo testenine.  Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo.

2V večji ponvi segrejemo dve žlici oljčnega olja, na njem cvremo čebulo dokler ne postekleni (približno 4 minute), nato dodamo česen, ko ta zadiši pa še očiščene in narezane lisičke.

3Dušimo 10 minut, da izhlapi vsa tekočina, ki so jo spustile lisičke, nato zalijemo z belim vinom in kuhamo še 5 minut, da izhlapi ves alkohol.

4V ponev stresemo kuhane rezance, zalijemo z dvema zajemalkama  vode, v kateri so se kuhali, dobro premešamo in , če se nam zdijo testenine presuhe, dodamo še malo vode, v kateri so se kuhale.

5Vmešamo še parmezan in peteršilj in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite