Polnjene artičoke

Znam svetuje

Polnjene artičoke so priljubljena italijanska priloga mesnim jedem.

Sestavine

  • 4 cele artičoke
  • 100 ml dobrega oljčnega olja
  • kos starega belega kruha ali pest belih drobtinic
  • 50 g naribanega parmezana
  • 70 g naribanega ovčjega sira
  • šopek svežega peteršilja
  • 3 stroke česna

Postopek

1Artičokam odrežemo vrh (centimeter do dva) in  dno, da stojijo in se še držijo skupaj.

2Za maso zmešamo domače oljčno olje, drobtine ali star kruh, nariban sir, nasekljan peteršilj in česen. Masa ne sme biti presuha.

3Odrezane lističe artičok razpremo s prsti in vdolbine napolnimo z maso. V posodo z dovolj širokim dnom, da vanjo lahko postavimo vse artičoke, nalijemo toliko vode, da pokrije dno, kar je približno 2 dcl.

4Posodo pokrijemo in na zmernem ognju kuhamo približno pol ure oziroma toliko časa, da se lističi lepo trgajo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite