Piadina izvira iz italijanske pokrajine Emilia Romagna, uporabljamo pa jo lahko kot nadomestek kruha. Zaradi njene visoke kalorične vrednosti je vseeno dobro malo popaziti, da je ne jemo prepogosto. V hladilniku jo lahko hranite en dan.
Sestavine za 1 osebo
- 1 piadina
- 1 žlička oljčnega olja
- poper in sol po okusu
- nekaj lističev zelene solate
- 1 večji paradižnik
- 1 mocarela
Postopek
1Piadino na obeh straneh na hitro segrejemo v topli ponvi brez maščobe.
2Ko je piadina segreta in zmehčana, nanjo položimo na rezine narezano mocarelo in paradižnike ter zeleno solato, popopramo, posolimo in pokapljamo z oljčnim oljem.
3Če želimo, da se mozzarella stopi, nekoliko dlje segrevamo v ponvici in šele nato dodamo solato.
4Še toplo ali pa ohlajeno piadino postrežemo, poleg lahko ponudimo kakšno od omak, ki so nam pri srcu.