Piadina z mocarelo, paradižnikom in solato

Znam svetuje

Piadina izvira iz italijanske pokrajine Emilia Romagna, uporabljamo pa jo lahko kot nadomestek kruha. Zaradi njene visoke kalorične vrednosti je vseeno dobro malo popaziti, da je ne jemo prepogosto. V hladilniku jo lahko hranite en dan.

Sestavine za 1 osebo

  • 1 piadina
  • 1 žlička oljčnega olja
  • poper in sol po okusu
  • nekaj lističev zelene solate
  • 1 večji paradižnik
  • 1 mocarela

Postopek

1Piadino na obeh straneh na hitro segrejemo v topli ponvi brez maščobe.

2Ko je piadina segreta in zmehčana, nanjo položimo na rezine narezano mocarelo in paradižnike ter zeleno solato, popopramo, posolimo in pokapljamo z oljčnim oljem.

3Če želimo, da se mozzarella stopi, nekoliko dlje segrevamo v ponvici in šele nato dodamo solato.

4Še toplo ali pa ohlajeno piadino postrežemo, poleg lahko ponudimo kakšno od omak, ki so nam pri srcu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite