Omaka iz divjih špargljev, češnjevega paradižnika in česna

Znam svetuje

Ta hitro pripravljena omaka iz divjih špargljev, češnjevega paradižnika in česna je lahko odlična priloga k mesu na žaru ali pa kot polivka za testenine. Lahko jo užijemo kot toplo predjed, mi pa jo imamo najraje kar samostojno, za lahko večerjo.

Sestavine za omako iz divjih špargljev, češnjevega paradižnika in česna

  • 300 g češnjevih paradižnikov
  • 250 g divjih špargljev
  • 1 žlička origana
  • 3 stroki česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlica limoninega soka
  • malo soli in popra

Postopek

1Špargljem odlomimo olesenela dele in jih narežemo na nekaj centimetrov dolge palčke. Češnjeve paradižnike razpolovimo, večje razrežemo na štiri dele, česen olupimo.

2V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo olupljen česen in pustimo eno minuto. Dodamo origano in šparglje. Na zmernem ognju pečemo pet minut.

3Nato dodamo še paradižnike, sol in poper in dušimo nekje sedem minut, da so šparglji mehki in paradižniki nekoliko zmehčani. Prilijemo še limonin sok, dobro premešamo in odstavimo.

4Lahko postrežemo takoj ali pa malo ohladimo. Če imate radi svežo baziliko, jo le sesekljajte in posujte po vrhu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite