Testenine z jajčevci

Znam svetuje

Sicilijanska specialiteta, imenovana pasta Norma, je preprost recept za okusno jed z vonjem po Mediteranu, ki bo navdušila ljubitelje te izvrstne in zdrave zelenjave.

Sestavine

  • 400 g dolgih jajčevcev
  • pest grobe soli
  • 500 g kratkih testenin
  • 1 kg mesnatih paradižnikov  – pelatov
  • 200 g slane rikote
  • 2 stroka česna
  • 1 šopek sveže bazilike
  • 3 žlice oljčnega olja
  • olje za cvrtje
  • sol in poper po okusu

Postopek

1Jajčevce operemo in narežemo na centimeter debele kolute. Razporedimo jih na rešetko in potresemo z grobo soljo. Pustimo, da se pri sobni temperaturi odcejajo 30 minut, tako bodo izgubili odvečno vodo in grenkobo. 

2Medtem pripravimo omako. Paradižnike olupimo tako, da jih za nekaj minut potopimo v vrelo vodo. Olupljene narežemo in zmeljemo v mešalniku. Česen olupimo in stisnemo z žlico. V večji ponvi segrejemo oljčno olje in dodamo česen. Ko ta malo porjavi, ga zalijemo s paradižnikovo omako. Na nizki temperaturi kuhamo, dokler se omaka ne zgosti. Vmes jo posolimo in popopramo in večkrat premešamo.

3Jajčevce oplaknemo pod tekočo vodo in osušimo. V ponvi segrejemo olje za cvrtje. Na njem v več rundah pocvremo jajčevce. Nekaj minut na vsaki strani, da se lepo zlato-rjavo obarvajo. Odlagamo jih na papirnato brisačko, ki bo vpila odvečno olje.

4V veliko slane vode skuhamo testenine al dente. Kuhane odcedimo in primešamo k paradižnikovi omaki. V ponev dodamo še ocvrte jajčevce, dobro premešamo in pustimo na štedilniku še minutko ali dve, da se okusi lepo prepojijo.

5Testenine razporedimo na krožnike, potresemo z naribano slano rikoto in svežo baziliko.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite