Poskusite to hitro, enostavno in okusno omako s treviškim radičem in panceto – mi se je nikoli ne naveličamo. Lahko jo jeste s testeninami, odlična je tudi kot priloga k mesu.
Sestavine
- 2 glavici treviškega radiča
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 dl rdečega vina
- 1 dl jušne osnove
- 150 g pancete
- sol
- oljčno olje
- poper
- žlička masla
- 400 g testenin
Postopek
1Radič očistimo, operemo, osušimo in narežemo na trakove. Na oljčnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo česen, ko ta zadiši pa še radič in ob mešanju pustimo, da usahne.
2Pražimo kakšno minuto, nato zalijemo z vinom, dušimo dve minuti, da povre alkohol, zatem pa dodamo še jušno osnovo. Posolimo in popopramo po okusu in na zmernem ognju dušimo nekje 5 minut. Odstavimo z ognja.
3Na teflonski ponvi popražimo na tanke trakce narezano panceto in jo skupaj z žlico masla umešamo v omako z radičem.
4Omako prelijemo po testeninah, ki smo jih skuhali al dente. Postrežemo takoj.