Testenine z vongolami najbolj teknejo na terasi ob kozarcu dobrega vina.
Sestavine
- 350 g tankih špagetov
- 300 g vongol
- 1 strok česna
- peteršilj
- 1 pekoč rdeč feferon
- oljčno olje
Postopek
1V lonec nalijemo veliko vode, jo osolimo in pristavimo na ogenj. Ko zavre, stresemo vanjo testenine.
2Drobno nasekljamo česen, feferon in malo peteršilja. Školjke operemo, jih odcedimo in v ponvi popražimo na malo vode, da se odprejo. Nato jim izluščimo meso (nekaj jih pustimo v lupini za okras) in jih stresemo v ponev, kjer smo prej na 4 žličkah olja prepražili nasekljan česen, peteršilj in feferon. Posolimo in poporamo ter 3 minute dušimo.
3Kuhane testenine, ki naj bodo na ugriz še vedno čvrste, odcedimo, stresemo v ponev in na močnem olju premešamo, da se prepojijo z aromo. Preložimo jih na krožnike in okrasimo z prihranjenimi školjkami v lupini.