Špageti s česnom, oljem in čilijem – spaghetti aglio, olio e peperoncino

Znam svetuje

Ene bolj znanih italijanskih testenin so zagotovo spaghetti aglio, olio e peperoncino, kar v prevodu pomeni česen, olje in čili, to pa so tudi vse sestavine, ki jih poleg špagetov za to jed sploh potrebujemo.

Sestavine za špagete s česnom, oljem in čilijem – spaghetti aglio, olio e peperoncino

  • 200 g špagetov
  • 1 svež čili (lahko uporabimo suhega)
  • 3 stroki česna
  • oljčno olje
  • sol

Postopek

1Testenine kuhamo v slani vodi, kuhane morajo biti al dente. Medtem ko se kuhajo, pripravimo omako.

2Česen olupimo in narežemo na tanjše lističe, svež čili narežemo na kolobarje. Če želimo manj pikantne testenine, čili najprej po dolgem prerežemo na polovico in odstranimo semena in belo kožico. Lahko uporabimo tudi sušen čili, ki ga grobo narežemo.

3V ponvi, na nizkem ognju, segrejemo olje. Uporabimo kvalitetno oljčno olje, saj bo našim testeninam dodalo več okusa. Dodamo čili in česen in ju na zelo nizkem ognju malo popražimo ter pazimo, da se ne zažgeta.

4Ko so testenine kuhane, jih odcedimo in pretresemo v ponev, dodamo 1 zajemalko vode, v kateri so se kuhale testenine, dobro premešamo in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite