Špageti po milansko

Znam svetuje

Špageti po milansko, imenovani tudi Ossobuco alla Milanese, so se povzpeli v pravo italijansko ikono. Milano, prestolnica mode, umetnosti in okusne kulinarike, je domovina te jedi, ki že stoletja razvaja gurmane z nežnostjo telečjega mesa in aromatično omako.

Naj bodo vaše kuharske poteze polne strasti in okusa in naj bo Ossobuco alla Milanese del vašega kulinaričnega raziskovanja.

Sestavine za špagete po milansko

  • 4 kosi ossobuca (telečji zrezki s kostjo)
  • 1/2 skodelice moke za paniranje
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 čebula, fino nasekljana
  • 2 korenčka, olupljena in narezana na majhne kocke
  • 2 stebla zelene, narezane na majhne kocke
  • 4 stroki česna, nasekljani
  • 1 skodelica paradižnikove omake (ali pelatov)
  • 1 skodelica belega vina
  • 2 skodelici goveje jušne osnove
  • ščepec žafrana (po želji)
  • sol in poper po okusu
  • naribana lupina 1 limone
  • 2 žlici sesekljane peteršilja (za posip)
  • 400 g špagetov (kuhanih al dente)

Postopek

1 Telečje zrezke – ossobuco povaljajte v moki, da ga enakomerno obložite.

2 V velikem loncu segrejte olivno olje. Pražite telečje zreke – ossobuco na srednje močnem ognju, dokler ni lepo zapečeno na obeh straneh. Odstranite iz lonca in postavite na stran.

3 V istem loncu dodajte nasekljano čebulo, korenje, zeleno in česen. Pražite, dokler se zelenjava ne zmehča.

4 V lonec dodajte paradižnikovo omako, belo vino, govejo jušno osnovo in žafran. Dobro premešajte.

5 V lonec vrnite prej popečene telečje zrezke – ossobuco. Posolite in poprajte po okusu. Zmanjšajte temperaturo in pokrito kuhajte 1,5 do 2 uri ali dokler meso ne postane mehko.

6 Medtem kuhajte špagete al dente v slani vodi, nato odcedite.

7 Pred koncem kuhanja telečjih zrezkov – ossobuca dodajte naribano limonino lupino. Na koncu primešajte kuhane špagete, da se prepojijo z okusi.

8 Telečje zrezke – ossobuco postrezite na krožniku, potresenem s sesekljanim peteršiljem. Po želji ga lahko tudi postrežete s kremastim krompirjevim pirejem ali polento.

Uživajte v tej bogati in okusni različici Ossobuco alla Milanese s špageti!

Buon appetito!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite