Široki rezanci s piščancem in šitakami

Morda vas zanima

- Oglas -

Ko si začelite res dobre testenine.

Sestavine

  • 25 posušenih gob šitak
  • 100 g svežih šitak
  • 350 ml vroče vode
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 3 fileji piščančjih prsi
  • 1 čebula
  • 1 žlička svežega majarona ali origana
  • 250 ml kokošje jušne osnove
  • 300 g sladke smetane
  • sol
  • poper
  • 400 g širokih rezancev
  • svež peteršilj

Postopek

1Posušene gobe stresemo v skledo z vročo vodo in jih namakamo 30 minut, da se zmehčajo. Vzamemo jih iz vode in jih dobro iztisnemo. Gobe narežemo na rezine brez korenov.

2V veliki ponvi segrejemo olje in na hitro popečemo piščanca, približno 4 minute. V isto ponev stresemo narezane, posušene in sveže gobe, nasekljano čebulo in origano. Pražimo 7 minut. Dolijemo jušno osnovo in vodo v kateri smo namakali suhe gobe. Med mešanjem zavremo. Kuhamo 10 minut in ves čas mešamo, dokler tekočina ne povre. Dodamo smetano in kuhamo še 5 minut, da se omaka zgosti. Začinimo s soljo in poprom.

3V velikem loncu zavremo osoljeno vodo in skuhamo široke rezance. Rezance odcedimo in jih damo v servirno skledo in prelijemo omako. Potresemo z drobno nasekljanim peteršiljem.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -