Rižota z divjimi šparglji

Znam svetuje

Kremna in okusna rižota z divjimi šparglji je odlična spomladanska jed. Škoda, da šparglji ne rastejo kar vse leto.

Sestavine za rižoto z divjimi šparglji

  • 300 g riža
  • 300 g divjih špargljev
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 50 g parmezana
  • 20 g masla
  • sol
  • poper
  • oljčno olje

Postopek

1Špargljem odlomimo vršičke in jih damo na stran. Preostalo steblo lomimo na 2 do 3 centimetre dolge koščke vse do olesenelega dela.

2Iz olesenelih delov naredimo osnovo, s katero bomo zalivali rižoto. Damo jih v manjši lonec, zalijemo z vodo, solimo in kuhamo na zmernem ognju, dokler je ne bomo potrebovali. Lahko uporabimo polovico vode in polovico juhe (ali malo jušne kocke).

3Čebulo drobno nasekljamo, damo v večjo ponev, solimo in popražimo, da se razpusti.

4Česen olupimo in stisnemo na čebulo, premešamo in popražimo toliko, da česen zadiši. Dodamo stebla špargljev in pražimo 5 minut, nato dodamo še riž in pražimo toliko časa, da riž postekleni. Približno pet minut.

5Zalijemo z osnovo iz špargljev toliko, da je riž pokrit ter solimo in popramo po okusu. Dobro premešamo.

6Rižoto večkrat premešamo in zalivamo z osnovo, vsakič eno zajemalko. Po 10 do 15 minutah (odvisno od riža) dodamo še glavice špargljev in kuhamo še približno 5 minut.

7Rižoto odstavimo, ji vmešamo maslo in parmezan, pokrijemo in pustimo pet minut, nato postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite