Rižota s koprivami

Znam svetuje

Rižota s koprivami je le eden izmed načinov, kako lahko to rastlino uporabimo v naši kuhinji.

Pomlad že poganja in kmalu bo čas za nabiranje mladih kopriv. Če jim dodamo še mlado čebulo, smo dobili fantastične sestavine za rižoto.

Sestavine

  • kozarec (2 dl) riža
  • 1-2 pesti listov koprive
  • 1 mlada čebula
  • sol, olje,
  • maslo, parmezan, neškropljena limona

Postopek

1V posodi segrejemo olje, dodamo narezano čebulo in podušimo, da čebula postekleni.

2Dodamo riž, očiščene in narezane koprivne liste ter vse zalijemo s štirimi kozarci vrele vode. Kuhamo do vrelišča.

3Dodamo maslo ter kuhamo na nizkem ognju še dodatnih 15-20 minut. Postrežemo in posipamo z naribanim parmezanom in lupinico neškropljene limone.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite