Spomladanska rižota s klobaso in čemažem vas bo navdušila, saj se okusi čemaža in klobase res lepo ujemajo.
Sestavine za rižoto s klobaso in čemažem
- 1 čajna skodelica riža
- 1 klobasa
- velika pest čemaža
- oljčno olje
- ščepec soli
- 1 kavna žlička garam masale
Priprava
1Klobaso narežemo na kolobarje, na hitro popečemo na oljčnem olju in garam masali. V tej mešanici začimb so koriander, kumina, kardamom, komarček, klinčki, lovor, cimet in črni poper. V nekaterih različicah so tudi muškatni orešček, kurkuma, žafran, ingver, česen, gorčična semena, janež ali celo posušen rdeč čili.
2Ko je klobasa malo zapečena, dodamo riž, popražimo, zalijemo z vodo in solimo.
3Dodamo pest narezanega čemaža, pomešamo in pustimo riž, da se kuha na nizki temperaturi, kar traja približno 18 minut.