Rezanci z lososovo omako

Znam svetuje

Odlične testenine s še boljšo omako iz lososa.

Sestavine

  • 4 šalotke
  • 1 limona
  • 400 g lososovih filejev
  • 40 g masla
  • 2 žlici moke
  • 200 ml čiste zelenjavne juhe
  • 200 ml mleka
  • 200 g kisle smetane
  • sol
  • poper
  • 400 g širokih rezancev

Priprava

1Za rezance zavremo vodo. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. Limono operemo z vročo vodo, obrišemo, oribamo lupino in izstisnemo sok. Lososove fileje operemo, do suhega popivnamo in narežemo na ozke rezance.

2Maslo razpustimo in na njem popražimo šalotko, da postekleni. Primešamo moko ter prilijemo juho, mleko in 6 žlic limoninega soka. Zavremo, primešamo smetano, limonino lupinico in preostali limonin sok. Posolimo in popopramo. Omako odstavimo in vanjo stresemo narezanega lososa. Pustimo stati 5 minut, da se losos skuha.

3Krop posolimo in v njem po navodilu na škatli skuhamo rezance. 3 minute pred koncem kuhanja jim dodamo korenje, čez 1 minuto pa še bučke. Rezance z zelenjavo odcedimo in ponudimo z omako.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite