Piščančja lazanja

Morda vas zanima

- Oglas -

Piščančja lazanja je odličnega okusa in dobrodošla sprememba klasični lazanji. Piščančje meso zmeljemo, z zelenjavo mu okrepimo okuse, s sirom gavda in dijonsko gorčico pa vse zapakiramo v slastno jed.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 900 g piščančjega mesa – mletega
  • 1 strok česna
  • 3 korenčki
  • 3 pori
  • 450 ml kokošje jušne osnove
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • sol
  • poper
  • 125 g sira – gavda
  • 1 čajna žlica dijonske gorčice
  • 600 ml bešamel omake
  • 125 g testenin za lazanjo

Postopek

1V ponvi segrejemo olje. Vanj damo meso in ga pražimo 5 minut. Dodamo sesekljan česen in na drobno kolobarje narezan por, vse dušimo 5 minut, vmes večkrat premešamo.

2Vmešamo kokošjo jušno osnovo in paradižnikovo mezgo. Začinimo s soljo in poprom. Zavremo in zmanjšamo temperaturo, pokrito kuhamo 30 minut.

3Pečico segrejemo na 190 stopinj. V vročo bešamel omako vmešamo polovico sira in gorčico. V velik pekač za narastek polagamo meso, lazanjo in sirovo omako, nazadnje pa prekrijemo s sirovo omako. Jed potresemo s preostankom gavde in lazanjo pečemo 1 uro, da se zlato obarva. Ponudimo vročo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -