Piščančja lazanja je odličnega okusa in dobrodošla sprememba klasični lazanji. Piščančje meso zmeljemo, z zelenjavo mu okrepimo okuse, s sirom gavda in dijonsko gorčico pa vse zapakiramo v slastno jed.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 900 g piščančjega mesa – mletega
- 1 strok česna
- 3 korenčki
- 3 pori
- 450 ml kokošje jušne osnove
- 2 žlici paradižnikove mezge
- sol
- poper
- 125 g sira – gavda
- 1 čajna žlica dijonske gorčice
- 600 ml bešamel omake
- 125 g testenin za lazanjo
Postopek
1V ponvi segrejemo olje. Vanj damo meso in ga pražimo 5 minut. Dodamo sesekljan česen in na drobno kolobarje narezan por, vse dušimo 5 minut, vmes večkrat premešamo.
2Vmešamo kokošjo jušno osnovo in paradižnikovo mezgo. Začinimo s soljo in poprom. Zavremo in zmanjšamo temperaturo, pokrito kuhamo 30 minut.
3Pečico segrejemo na 190 stopinj. V vročo bešamel omako vmešamo polovico sira in gorčico. V velik pekač za narastek polagamo meso, lazanjo in sirovo omako, nazadnje pa prekrijemo s sirovo omako. Jed potresemo s preostankom gavde in lazanjo pečemo 1 uro, da se zlato obarva. Ponudimo vročo.