Njoki v smetanovi omaki z gobami

Znam svetuje

Njoki v smetanovi omaki z gobami so jed, ki jo morate poskusiti. Ko iลกฤemo hitro pripravljeno kosilo, se pogosto obrnemo k testeninam. Toda zakaj se ne bi obฤasno odloฤili za nekaj drugaฤnega in pripravili okusne njoke v smetanovi omaki z gobami?

Ta jed je prava poslastica, ki zdruลพuje mehke, okusne njoke s kremasto smetanovo omako in bogatim okusom gob. Priprava je presenetljivo enostavna, rezultat pa odliฤen.

Sestavine za njoke v smetanovi omaki z gobami

  • 500 g njokov (lahko kupite ลพe pripravljene ali uporabite domaฤe)
  • 300 g sveลพih ลกampinjonov (lahko uporabite tudi druge gobe po vaลกi izbiri)
  • 2 ลพlici masla
  • 2 stroka ฤesna, nasekljana
  • 1 ฤebula, nasekljana
  • 2 stebli zelene
  • 1 ลพliฤka timijana
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 100 ml zelenjavne juลกne osnove
  • 2 ลพlici naribanega parmezana
  • sol
  • poper

Postopek

1Najprej pripravimo njoke. V velikem loncu zavremo vodo, jo posolimo in vanjo stresemo njoke. Kuhamo jih po navodilih na embalaลพi ali do trenutka, ko priplavajo na vrh. Nato jih odcedimo in postavimo na stran.

2Medtem ko se njoki kuhajo, pripravimo omako z gobami. V veliki ponvi segrejemo maslo na srednji vroฤini. Dodamo nasekljano ฤebulo, jo malo posolimo in praลพimo, da postekleni.

3Nato dodamo nasekljan ฤesen, narezana stebla zelene in sveลพe gobe, ki smo jih narezali na tanke rezine. Praลพimo jih, dokler gobe ne spustijo tekoฤine in ta veฤinoma izpari. To obiฤajno traja pribliลพno 5-7 minut.

4Ko so gobe mehke, dodamo smetano za kuhanje in zelenjavno juho. Dobro premeลกamo in omako kuhamo ลกe nekaj minut, da se zgosti in okusi poveลพejo. Zaฤinimo s soljo, poprom in timijanom.

5Ko je omaka pripravljena, v njo previdno vmeลกamo kuhane njoke, da se prepojijo s smetanovo omako.

6Na koncu potresemo nariban parmezan po njokih in omaki ter vse skupaj previdno premeลกamo.

7Postreลพemo v ogretih kroลพnikih, po ลพelji pa lahko jed okrasimo s sveลพim timijanom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite