Lazanja s špinačo in skuto

Znam svetuje

Ko zadiši po italijanski kuhinji, se iz pečice vonja lazanja s špinačo in skuto.

Sestavine

  • testenine za lazanjo, lahko uporabimo špinačne
  • 1 kg špinače, kuhane in pretlačene
  • 90 g masla
  • 250 g skute
  • muškatni orešček
  • sol
  • poper
  • bešamel omaka
  • 180 g parmezana

Postopek

1Segrejemo pečico na 175 stopinj, pekač namastimo. Če imamo sveže liste lazanje, jih skuhamo v vreli vodi, odcedimo in obrišemo.

2Za nadev segrejemo 60 g masla in prepražimo kuhano špinačo, malo ohladimo in dodamo skuto, muškatni orešček, sol in poper.

3Na dno pekača damo 3-4 žlice nadeva, pokrijemo z listi testa, na testo namažemo nadev in tega spet pokrijemo s testom. Vse prelijemo z bešamel omako in potresemo parmezan. Ponovimo postopek, skoraj do roba pekača. Zadnja plast je bešamel in preostali parmezan. Ostanek (30 g) masla nadrobimo po vrhu.

4Lazanjo pečemo 30-40 minut, da se naredi zlato-rjava skorjica.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite