Ko zadiši po italijanski kuhinji, se iz pečice vonja lazanja s špinačo in skuto.
Sestavine
- testenine za lazanjo, lahko uporabimo špinačne
- 1 kg špinače, kuhane in pretlačene
- 90 g masla
- 250 g skute
- muškatni orešček
- sol
- poper
- bešamel omaka
- 180 g parmezana
Postopek
1Segrejemo pečico na 175 stopinj, pekač namastimo. Če imamo sveže liste lazanje, jih skuhamo v vreli vodi, odcedimo in obrišemo.
2Za nadev segrejemo 60 g masla in prepražimo kuhano špinačo, malo ohladimo in dodamo skuto, muškatni orešček, sol in poper.
3Na dno pekača damo 3-4 žlice nadeva, pokrijemo z listi testa, na testo namažemo nadev in tega spet pokrijemo s testom. Vse prelijemo z bešamel omako in potresemo parmezan. Ponovimo postopek, skoraj do roba pekača. Zadnja plast je bešamel in preostali parmezan. Ostanek (30 g) masla nadrobimo po vrhu.
4Lazanjo pečemo 30-40 minut, da se naredi zlato-rjava skorjica.