Kitajski rezanci z zelenjavo

Znam svetuje

Okusno in nasitno kosilo, pripravljeno v pol ure.

Sestavine

  • 250 g jajฤnih rezancev
  • 1 ลพlica sezamovega olja
  • 2 ลพlici sezamovega olja
  • 1 ลพlica naribanega ingverja
  • 3 stroki ฤesna
  • 200 g brokolija โ€“ ena glava razdeljena na manjลกe cvetove
  • 1 korenฤek, narezan na tanke trakove
  • 1 rdeฤa paprika, narezana na tanke trakove
  • 1 konzervaย bambusovih vrลกiฤkov
  • 3 limete – sok
  • 90 ml sojine omake
  • 2 zvrhani ลพlici rjavega sladkorja
  • 1 sesekljan ฤili

Postopek

1Rezance skuhamo v veฤjem loncu z vrelo vodo, ki jo malo posolimo. Kuhamo jih 4 minute, odcedimo, oplaknemo s hladno vodo, da ustavimo proces kuhanja in prelijemo z ลพlico sezamovega olja, da se rezanci ne zlepijo.

2V voku segrejemo 2 ลพlici sezamovega olja in dodamo nariban ingver, nasekljan ฤesen, papriko, korenฤek, bambusove vrลกiฤke in brokoli. Praลพimo nekaj minut, da se zelenjava nekoliko zmehฤa, vendar ostane hrustljava, kar traja okoli 4-5 minut. Z ลพlico poberemo zelenjavo iz voka.

3V vok zlijemo sok limet, dodamo sojino omako, sladkor in, ฤe imamo radi pekoฤe, ลกe en sesekljan ฤili.

4Premeลกamo, dvignemo temperaturo in pustimo, da omaka povre za tretjino, kar traja 2-3 minute. Najprej v omako stresemo kuhane rezance in jih kuhamo 2 minuti, da se segrejejo, nato dodamo ลกe zelenjavo. Stalno meลกamo in duลกimo ลกe dve minuti.

5Rezance prestavimo na kroลพnike in postreลพemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite