Enostavna lazanja

Znam svetuje

Lahko jo imenujemo tudi pašta v pečici ali kot želimo. Ni prava lazanja, je pa veliko bolj enostavna za pripravo, pa prav tako dobra. Sestavin je dovolj za šest oseb.

Sestavine

Mleto meso

  • 600 g mlete govedine
  • 350 g mlete svinjine
  • 4 čebule
  • 200 ml paradižnikove omake
  • 150 ml jušne osnove
  • žlica sladke mlete paprike
  • žlička kajenskega popra
  • majaron
  • timijan
  • peteršilj
  • sol
  • poper
  • 50 ml oljčnega olja

Bešamel

  • 75 g moke
  • 75 g masla
  • 750 ml mleka
  • muškatni orešček
  • 50 g naribanega parmezana
  • 650 g testenin – majhnih

Postopek

1Najprej pripravimo mleto meso. Čebulo olupimo in čim bolj drobno nasekljamo. V večji lonec damo oljčno olje in kar na hladnega stresemo čebulo, ki jo malo posolimo, da se prej zmehča. Čebulo pražimo na visoki temperaturi dobre pol ure, da se razpusti. Vmes jo zalivamo z vodo ali jušno osnovo. Z jušno osnovo bo omaka okusnejša.

2Ko se čebula razpusti, dodamo v lonec mleto meso, ga posolimo in dodamo vse začimbe. Ob stalnem mešanju ga dušimo toliko časa, da spremeni barvo, kar traja približno 15 minut. Zalijemo ga s paradižnikom in zmanjšamo temperaturo. Poskusimo, če je dovolj začinjeno, če ni, dodamo še začimbe in sol. Večkrat premešamo in kuhamo toliko časa, da se omaka zgosti. 

3Pripravimo bešamel. Maslo stopimo, dodamo moko in premešamo, da se napoji z maslom. Zalijemo z mlekom in ob stalnem mešanju kuhamo, da se zgosti. Vmes solimo in dodamo še muškatni orešček.

4Testenine kuhamo v osoljenem kropu polovico časa, ki je naveden na embalaži. Preden jih odcedimo, prihranimo dve zajemalki vode.

5V večji pekač stresemo testenine, dodamo mleto meso, bešamel in vodo, ki smo jo prihranili od kuhanja testenin. Dobro premešamo, po vrhu posujemo sveže nariban parmezan in pečemo v pečici, ki smo jo predgreli na 180 °C približno 15 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite