Doma narejeno vaniljevo kremo lahko uporabimo za krofe, kremne rezine, šarloto, princeske. Lahko jo ponudimo k čokoladnemu sufleju, ali k maslenim buhteljnom. Povsod paše.
Sestavine
- 500 ml sladke smetane
- 1 vaniljev strok
- 60 g sladkorja
- 4 rumenjaki
- 1 žlica koruznega škroba
- ščepec soli
Postopek
1V kozici dobro razžvrkljamo jajca s smetano. Strok vanilje prerežemo na polovico in z noževo konico postrgamo semena in jih skupaj s strokom dodamo v kozico.
2Dodamo še sladkor, škrob in ščepec soli, dobro premešamo, da nastane homogena zmes. Pristavimo na ogenj in ob stalnem mešanju, pazite, da se ne prime na dno, kuhamo toliko časa, da zmes zavre.
3Zmanjšamo ogenj in odstranimo vaniljev strok, ob stalnem mešanju kuhamo še 2 minuti, da se krema zgosti. Kremo prelijemo v skledo in jo na dotik pokrijemo s kuhinjsko folijo, da med hlajenjem na omaki ne nastane skorjica. Shranimo jo v hladilniku.