Doma narejeno vaniljevo kremo lahko uporabimo za krofe, kremne rezine, ลกarloto, princeske. Lahko jo ponudimo k ฤokoladnemu sufleju, ali k maslenim buhteljnom. Povsod paลกe.
Sestavine
- 500 ml sladke smetane
- 1 vaniljev strok
- 60 g sladkorja
- 4 rumenjaki
- 1 ลพlica koruznega ลกkroba
- ลกฤepec soli
Postopek
1V kozici dobro razลพvrkljamo jajca s smetano. Strok vanilje prereลพemo na polovico in z noลพevo konico postrgamo semena in jih skupaj s strokom dodamo v kozico.
2Dodamo ลกe sladkor, ลกkrob in ลกฤepec soli, dobro premeลกamo, da nastane homogena zmes. Pristavimo na ogenj in ob stalnem meลกanju, pazite, da se ne prime na dno, kuhamo toliko ฤasa, da zmes zavre.
3Zmanjลกamo ogenj in odstranimo vaniljev strok, ob stalnem meลกanju kuhamo ลกe 2 minuti, da se krema zgosti. Kremo prelijemo v skledo in jo na dotik pokrijemo s kuhinjsko folijo, da med hlajenjem na omaki ne nastane skorjica. Shranimo jo v hladilniku.