Vaniljeva panna cotta

Znam svetuje

Klasična italijanska sladica z vaniljo.

Sestavine

  • 400 ml smetane
  • 40 g sladkorja
  • 1 strok vanilje
  • 3 liste želatine

Priprava

1Vaniljev strok vzdolžno prerežemo in z nožem izluščimo sredico. Smetano, vaniljevo sredico, vaniljev strok in sladkor damo v skledo, ki jo postavimo v vodno kopel, segrejemo in kuhamo na šibkem ognju ne manj kot 10 minut.

2Želatino namočimo v mrzlo vodo. Lonec odstavimo s štedilnika, odstranimo vaniljev strok in iztisnjeno želatino umešamo v smetano. Lonec znova postavimo na štedilnik in na majhnem ognju med mešanjem raztopimo želatino.

3Desertne skodelice oplaknemo z mrzlo vodo. Napolnimo jih s kuhano smetano in postavimo za par ur v hladilnik, da se jed strdi.

4Panakoto postrežemo tako, da jo zvrnemo na desertne krožnike in poljubno okrasimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite