Torta samorog

Znam svetuje

Kremna torta z belo ฤokolado, za katero nam ni treba priลพigati peฤice, v notranjosti pa se skriva malinov ลพele. Okrasili smo jo z mehkimi penastimi bonboni (marshmallows) in barvnimi sladkornimi perlicami.

Sestavine

Krema

  • 1.5 kg mascarponeja
  • 750 ml smetane za stepanje
  • 500 g bele ฤokolade
  • 4 ลพelatine fix
  • 1/2 ฤajne ลพliฤke rdeฤe barve
  • 1/2 ฤajne ลพliฤke rumene barve

Sadni disk

  • 500 g zmrznjenih malin
  • 2 ลพelatini fix
  • 3 ลพlice sladkorja
  • 2 ลพlici limoninega soka

Piลกkotno dno

  • 400 g piลกkotov
  • 190 g masla

Okraski

  • 2 vreฤki barvnih penastih bombonov
  • barvne perlice
  • sveฤke
  • oฤi, uลกesa in rog za samoroga
  • balon

Postopek

1Uporabili smo pekaฤ premera 28 cm. Ker je torta nekoliko viลกja od pekaฤa, obvezno uporabimo acetatno folijo. ฤŒe je nimamo, koliฤine kreme malo zmanjลกamo.

2Piลกkote zdrobimo, zmeลกamo z maslom in jih z rokami dobro pritisnemo ob dno pekaฤa.

3Maline skuhamo in zmiksamo s paliฤnim meลกalnikom. Dodamo limonin sok, sladkor, dobro premeลกamo in ohladimo do mlaฤnega. Vmeลกamo ลพelatino fix in prelijemo v pekaฤ ali lonec, obloลพen s peki papirjem, premera 25 centimetrov. Postavimo v hladilnik in pustimo, da se strdi (pribliลพno 30 minut).

4Belo ฤokolado stopimo na vodni kopeli. Mascarpone meลกamo z elektriฤno metlico in poฤasi dodajamo stopljeno belo ฤokolado, da se nam ne zgrudi. Sladko smetano stepemo do ฤvrstega in jo z lopatko vmeลกamo v mascarpone. Kremo razdelimo na tri dele: enega pustimo belega, ostalima dvema pa vmeลกamo rumeno in rdeฤo barvo.

5Roza kremi z elektriฤno metlico vmeลกamo eno in ลกe tretjino vreฤke ลพelatine fix in jo damo na piลกkotno plast. Poravnamo in postavimo v hladilnik za 30 minut. Ostali kremi shranimo v hladilnik (ne vmeลกamo ลพelatine!).

6Ko se roza krema nekoliko strdi, nanjo najprej poloลพimo malinov ลพele. Iz hladilnika vzamemo rumeno kremo, ji vmeลกamo 1โ…“ ลพelatine fix in prestavimo v pekaฤ. Poravnamo in postavimo v hladilnik za 30 minut.

7Na koncu postopek ponovimo ลกe z belo kremo. Konฤano torto postavimo v hladilnik za vsaj 6 ur ali ลกe bolje ฤez noฤ.

8Preden jo postreลพemo, vanjo zapiฤimo oฤi, uลกeska in oฤi samoroga in iz bombonov in perlic naredimo grivo. Dodamo ลกe sveฤke in nekoga razveselimo s ฤudovito rojstnodnevno torto.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite