Švedske cimetove rolice (Kanelbullar)

Znam svetuje

Odkrijte recept za priljubljene švedske cimetove rolice (kanelbullar). Pripravite te slastne sladice z nežnim testom, bogatim cimetovim nadevom in hrustljavim sladkorjem.

Sestavine za švedske cimetove rolice (Kanelbullar)

Za testo

  • 500 g moke
  • 75 g sladkorja
  • 7 g suhega kvasa (ali 25 g svežega)
  • 1/2 žličke soli
  • 250 ml toplega mleka
  • 75 g masla (zmehčanega)
  • 1 jajce

Za nadev

  • 100 g masla (zmehčanega)
  • 75 g rjavega sladkorja
  • 1-2 žlici mletega cimeta

Za premaz in dekoracijo

  • 1 jajce (razžvrkljano, za premaz)
  • grobi sladkor (npr. perlni sladkor) za posip

Postopek

1V veliki posodi zmešajte moko, sladkor, sol in kvas. Dodajte toplo mleko in mešajte, dokler ne dobite enotne mase. Dodajte zmehčano maslo in jajce, nato mesite, dokler testo ne postane gladko in elastično (približno 10 minut ročno ali 5 minut s kuhinjskim robotom).

2Testo pokrijte s čisto krpo in pustite vzhajati približno 1 uro, da se volumen podvoji.

3Zmešajte zmehčano maslo, rjavi sladkor in mleti cimet v enotno kremo.

4Testo razvaljajte v pravokotnik debeline približno 0,5 cm. Nadev enakomerno razporedite po testu. Testo zvijte v rolado in narežite na 12–16 kosov. Po želji oblikujte “vozelčke” tako, da rolice zasukate, preden jih položite v papirnate modelčke.

5Rolice položite na pekač, obložen s papirjem za peko, ali v papirnate modelčke. Pokrijte in pustite vzhajati še 30 minut. Premažite z razžvrkljanim jajcem in posujte z grobim sladkorjem.

6Pecite v predhodno ogreti pečici na 200 °C približno 12–15 minut, dokler ne postanejo zlato rjave.

7Pustite, da se rahlo ohladijo, in uživajte ob skodelici kave ali čaja!

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite