Za dneve, ki bi se jih radi spominjali prav posebej.
Sestavine
Makov biskvit
- 4 jajca
- 8 žlic sladkorja
- 5 žlic olja
- 5 žlic mleka
- 3 žlice mletega maka
- 3 žlice mletih orehov
- 3 žlice pšenične bele moke
- pecilni prašek
Jabolčni nadev
- 4 jabolka
- cimet
- sladkor po okusu
Preliv
- 250 g skute
- 2 žlici sladke smetane
- 3 jajca
- 2-3 žlici pšeničnega zdroba
- sladkor po okusu (3 žlice)
Priprava
1Sestavine so za pekač dimenzije 25 x 35 cm
2Najprej spečemo makov biskvit. Pečemo ga 25 minut na 180 °C. Vmes olupimo in narežemo jabolka. Pokuhamo jih na majhni količini vode z dodatkom cimeta in sladkorja (lahko tudi brez!). Kuhana jabolka grobo pretlačimo.
3Pečen biskvit še vroč enakomerno obložimo s pretlačenimi jabolki in prelijemo z mešanico za preliv. Ponovno pečemo 50 minut na 175 °C.
4Pečeno makovo sladico ohladimo in po želji okrasimo s stepeno sladko smetano.