Sladica za prvi šolski dan

Znam svetuje

Za dneve, ki bi se jih radi spominjali prav posebej.

Sestavine

Makov biskvit

  • 4 jajca
  • 8 žlic sladkorja
  • 5 žlic olja
  • 5 žlic mleka
  • 3 žlice mletega maka
  • 3 žlice mletih orehov
  • 3 žlice pšenične bele moke
  • pecilni prašek

Jabolčni nadev

  • 4 jabolka
  • cimet
  • sladkor po okusu

Preliv

  • 250 g skute
  • 2 žlici sladke smetane
  • 3 jajca
  • 2-3 žlici pšeničnega zdroba
  • sladkor po okusu (3 žlice)

Priprava

1Sestavine so za pekač dimenzije 25 x 35 cm

2Najprej spečemo makov biskvit. Pečemo ga 25 minut na 180 °C. Vmes olupimo in narežemo jabolka. Pokuhamo jih na majhni količini vode z dodatkom cimeta in sladkorja (lahko tudi brez!). Kuhana jabolka grobo pretlačimo.

3Pečen biskvit še vroč enakomerno obložimo s pretlačenimi jabolki in prelijemo z mešanico za preliv. Ponovno pečemo 50 minut na 175 °C.

4Pečeno makovo sladico ohladimo in po želji okrasimo s stepeno sladko smetano.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite