Prava poslastica od torte.
Sestavine
Biskvit
- 380 gramov moke za peko
- 2 žlici nesladkanega kakava
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 1/2 čajne žličke soli
- 120 gramov masla
- 250 gramov sladkorja
- 2 čajni žlički vaniljevega ekstrakta
- 2 veliki jajci
- 180 ml olja
- 240 ml pinjenca
- 1/2 rdečega gela za barvanje živil
Mascarpone krema
- 350 gramov masla
- 250 gramov kremnega sira
- 300 gramov sladkorja v prahu
- 1 žlica vaniljevega ekstrakta
Priprava
Biskvit
1Pečico segrejemo na 175°C. Z maslom namažemo dva pekača za peko (20 cm). Nato v večjo posodo presejemo moko, kakav, sodo bikarbono in sol.
2V posodi za kuhinjski mešalnik skupaj stepemo maslo in sladkor. Dodamo dve jajci, vaniljev ekstrakt, olje. Na koncu dodamo še pinjenec in mokino zmes. Po vsaki sestavini mešamo, da dobimo gladko zmes.
3Maso enakomerno razporedimo v pekača in pečemo približno 30 minut pri 175°C.
Mascarpone krema
4V kuhinjskem mešalniku stepemo maslo in kremni sir. Postopoma dodajamo sladkor in ekstrakt. Mešamo, da dobimo gladko zmes primerno za okraševanje tort.