Sočno, sladko in mehko pecivo, z okusom po marelicah. Če imate radi marelice, boste brez dvoma navdušeni nad to sladico.
Sestavine za rahlo pecivo iz marelic
- 500 g marelic
- 2 jajci
- 50 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 1/2 pecilnega praška
- 150 ml mleka
- 80 g mehke bele moke
- 70 g stopljenega masla
- ščepec sol
Postopek
1Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjakom dodamo sladkor in vaniljev sladkor in z električnim mešalnikom penasto vmešamo. Mešamo toliko časa, da jajčna zmes spremeni barvo. Dodamo še stopljeno maslo in mleko.
2Beljakom dodamo nekaj zrn soli in žlico mrzle vode in jih stepemo v čvrst sneg.
3Moko presejemo s pecilnim praškom in jo postopoma dodajamo v rumenjake. Dobro premešamo, da se vse sestavine povežejo med seboj. Na koncu v testo potegnemo še stepene beljake.
4Pečico predgrejemo na 180°C. Marelice operemo in razpolovimo. Pekač velikosti 25×35 cm z visokim robom, obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo pripravljeno maso. Po njen razporedimo polovičke marelic.
5Pečemo 25 minut. Naredimo preizkus z zobotrebcem, zapičimo ga na sredino peciva. Zobotrebec mora biti čist, nanj se ne sme prijeti testo. V kolikor se je prijelo, pustite v pečici še pet minut.