Rabarbarina torta

Znam svetuje

Zelo enostaven recept za torto z rabarbaro in meringo.

Sestavine

Testo

  • 125 zmehฤanega masla
  • 125 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 2 rumenjaka
  • 1 neลกkropljena limona โ€“ lupinica
  • 1 ลกฤep soli
  • 150 g moke
  • 50 g jedilnega ลกkroba
  • 1 ฤajna ลพliฤka pecilnega praลกka
  • 1/2 ฤajne ลพliฤke cimeta

Preliv

  • 1 kg rabarbare
  • 2 beljaka
  • 1 ลพliฤka limoninega soka
  • 100 g sladkorja
  • 50 g tekoฤega cvetliฤnega medu

Postopek

1V skledi maslo in sladkor kremasto stepamo, dodamo jajce, rumenjaka, limonino lupinico, sol in dobro premeลกamo.

2Moko skupaj s pecilnim praลกkom in ลกkrobom presejemo, primeลกamo ลกe cimet in postopoma dodajamo v kremasto maso.

3Tortni model premera 26 cm namastimo in peฤico predgrejemo na 200ยฐC.

4Testo razporedimo v pekaฤ, dobro ga pritisnemo na dno in oblikujemo za palec ลกirok rob.

5Rabarbaro oฤistimo, temeljito jo operemo in osuลกimo. Pri mladih steblih bo dovolj, da samo odreลพemo poลกkodovana in obledela mesta, nastavke listov in konce stebel. Debelejลกa stebla pa ลกe olupimo. Vse nareลพemo na 3 cm dolge paliฤice.

6Z njimi obloลพimo testeno dno in peฤemo 40 minut.

7Beljakom dodamo ลพliฤko limoninega soka in jih stepemo v trd sneg. Med stepanjem postopoma dodajamo sladkor, na koncu pa ลกe med.

8Beljakov sneg enakomerno namaลพemo na peฤeno torto. Rabarbarino torto damo nazaj v peฤico in peฤemo ลกe 15 minut, da se sneg lepo zlato-rumeno obarva.

9Peฤeno malo ohladimo in postreลพemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite