Rabarbarina torta

Znam svetuje

Zelo enostaven recept za torto z rabarbaro in meringo.

Sestavine

Testo

  • 125 zmehčanega masla
  • 125 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 2 rumenjaka
  • 1 neškropljena limona – lupinica
  • 1 ščep soli
  • 150 g moke
  • 50 g jedilnega škroba
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke cimeta

Preliv

  • 1 kg rabarbare
  • 2 beljaka
  • 1 žlička limoninega soka
  • 100 g sladkorja
  • 50 g tekočega cvetličnega medu

Postopek

1V skledi maslo in sladkor kremasto stepamo, dodamo jajce, rumenjaka, limonino lupinico, sol in dobro premešamo.

2Moko skupaj s pecilnim praškom in škrobom presejemo, primešamo še cimet in postopoma dodajamo v kremasto maso.

3Tortni model premera 26 cm namastimo in pečico predgrejemo na 200°C.

4Testo razporedimo v pekač, dobro ga pritisnemo na dno in oblikujemo za palec širok rob.

5Rabarbaro očistimo, temeljito jo operemo in osušimo. Pri mladih steblih bo dovolj, da samo odrežemo poškodovana in obledela mesta, nastavke listov in konce stebel. Debelejša stebla pa še olupimo. Vse narežemo na 3 cm dolge paličice.

6Z njimi obložimo testeno dno in pečemo 40 minut.

7Beljakom dodamo žličko limoninega soka in jih stepemo v trd sneg. Med stepanjem postopoma dodajamo sladkor, na koncu pa še med.

8Beljakov sneg enakomerno namažemo na pečeno torto. Rabarbarino torto damo nazaj v pečico in pečemo še 15 minut, da se sneg lepo zlato-rumeno obarva.

9Pečeno malo ohladimo in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite