Pomarančni rogljički

Znam svetuje

Pomarančni rogljički, tako dišeči in slastni, enostavni za pripravo so lahko tudi izvirno božično darilo.

Sestavine za pomarančne rogljičke

  • 100 g mletih mandljev ali lešnikov
  • 500 g moke
  • 250 g masla
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 2 rumenjaka
  • sok 1/2 pomaranče
  • vsebina enega vaniljevega stroka
  • nastrgana lupinica ene neškropljene pomaranče
  • ščepec soli
  • 100 g sladkorne sipe
  • 2 vaniljeva sladkorja

Postopek

1Na delovno površino presejemo moko, na sredini naredimo jamico in vanjo damo rumenjake, pomarančni sok, sladkor, sol, vsebino vaniljevega sladkorja in pomarančno lupinico.

2Premešamo z malo moke, da se naredi gosta kaša. Po vrhu potresemo še mlete lešnike ali mandlje in maslene kosmiče.

3S hladnimi rokami zgnetemo gladko testo. Da se bo testo lažje oblikovalo, ga oblikujemo v svaljek, zavijemo v folijo in postavimo za 2 uri v hladilnik.

4Pečico predgrejemo na 180 stopinj Celzija. Pladenj, v katerem bomo pekli piškote obložimo s peki papirjem. Testo narežemo na približno 1 cm debele kolobarčke in te na kocke, da dobimo koščke testa orehove velikosti.

5Med dlanmi oblikujemo približno 6 cm dolge svaljke in jih upognemo v rogljičke. Te polagamo na pekač, razdalja med njimi naj bo vsaj en centimeter.

6Pečemo 15-17 minut v srednji legi, rogljički so pečeni, ko zadišijo in se zlato rjavo obarvajo. V posodi zmešamo sladkorno sipo in vaniljev sladkor, rogljičke prestavimo na pladenj in jih posipamo s pripravljeno mešanico.

7Ohlajene damo v zaprto posodo in ostali bodo krhki in sveži še dolgo časa.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite