Pomarančna torta

Znam svetuje

Preprost recept, za sočno torto z okusom po pomaranči,  ki se ga lahko lotijo tudi nevešči kuhanja. Sestavin je dovolj za pekač premera 26 cm.

Sestavine

Za torto

  • 50 g mletih mandljev
  • 250 g zmehčanega masla
  • 175 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 4 jajca
  • nastrgana lupinica ene neškropljene pomaranče
  • sok dveh pomaranč
  • 150 g mehke bele moke
  • 100 g jedilnega škroba
  • 1/2 vrečke pecilnega praška

Preliv

  • 2 beljaka
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica limoninega soka

Okras

  • 1 neškropljena pomaranča
  • 100 g naribane mlečne čokolade

Postopek

1Maslo s paličnim mešalnikom kremasto vmešamo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Postopoma dodajamo jajca in mešamo tako dolgo , da se sladkor popolnoma raztopi. Dodamo pomarančno lupinico in 1 žlico pomarančnega soka.

2Pekač obložimo s peki papirjem, pečico predgrejemo na 200 °C.

3Moko s pecilnim praškom in jedilnim škrobom skupaj presejemo in pomešamo z mletimi mandlji. Po jedilnih žlicah dodajamo v kremasto maso in skozi mešamo pri najnižji hitrosti.

4Testo damo v pekač in v srednji legi pečemo eno uro in 20 minut. Če se vam prehitro peče po vrhu, pokrijte s peki papirjem.

5Pečeno torto zvrnemo na kuhinjsko mrežo. Z zobotrebcem vanjo naredimo več luknjic in s preostalim pomarančnim sokom dobro navlažimo torto.

6Beljake, skupaj s sladkorjem v prahu in limoninim sokom stepemo v čvrst sneg. S tem prevlečemo in okrasimo našo torto.

7Pomarančo dobro operemo in z ostrim nožem narežemo na tanke kolute. Najprej s naribano čokolado posujemo torto, nato jo še okrasimo s pomarančnimi koluti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite