Piškoti za noč čarovnic – čarobno hrustljavi prsti, ki jih otroci obožujejo

Znam svetuje

Piškoti za noč čarovnic – čarobno hrustljavi prsti, ki jih otroci obožujejo so zabavna, rahlo strašljiva in neizogibno okusna sladica, ki bo na vaši praznični mizi pritegnila vso pozornost. S hrustljavim testom, mandljevimi “nohti” in kančkom čokoladnega namaza pričarajo popoln halloween prigrizek, ob katerem se bodo otroci in odrasli nasmejali do solz. Odlično se podajo k čarovniškim napitkom, bučnim palačinkam ali kot del sladkega kotička na zabavi.

Sestavine za piškote – prsti za noč čarovnic (za približno 25 prstov)

  • 250 g bele moke
  • 150 g hladnega masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • olupljeni mandlji (za nohte)
  • čokoladni namaz ali rdeča marmelada (za “kri”)
  • 1 žlička kakava v prahu (za členke)

Postopek

1Mandlje lahko olupite sami: dajte jih v vrelo vodo za 10 minut, nato jih prelijte z mrzlo vodo in s prsti stisnite, da odstranite kožico. Pustite, da se posušijo.

2V večji skledi zmešajte moko, sladkor v prahu, vaniljev sladkor, ščepec soli in jajce. Dodajte na koščke narezano hladno maslo in na hitro zamesite gladko testo. Zavijte ga v folijo in postavite v hladilnik za približno 30 minut.

3Testo razdelite na manjše dele in iz vsakega oblikujte dolge svaljke v obliki prsta. Na en konec dodajte čokoladni namaz (ali marmelado) in nanj pritisnite olupljen mandelj, da posnema noht.

4S prsti oblikujte členke – rahlo jih stisnite ob straneh, nato z nožem naredite tri majhne zareze. Na členke s prstom vtrite malo kakava v prahu za realističen videz.

5Piškote zložite na pekač, obložen s peki papirjem, in jih postavite v hladilnik za 30 minut. Pečico segrejte na 180 °C in piškote pecite približno 20 minut, dokler niso zlato zapečeni.

Postrezite jih na leseni deski ali krožniku, potresenem s kakavom ali zdrobljenimi čokoladnimi piškoti, da bo učinek “prstov iz zemlje” še boljši. 🎃

Nasveti za popolne prste za noč čarovnic

• Če želite bolj “krvav” videz, uporabite jagodno ali ribezovo marmelado namesto čokolade.
• Za realističen videz prstov uporabite mandlje z rahlo rjavo kožico.
• Testo ne gnetite predolgo, da bodo piškoti ostali rahli.
• Shranjeni v zaprti škatli ostanejo sveži več dni – odlični so tudi za pripravo vnaprej.

Pogosta vprašanja (FAQ)

Lahko uporabim drugo vrsto oreščkov namesto mandljev?

Da, lahko uporabite tudi polovičke lešnikov ali indijskih oreščkov, vendar mandlji vizualno najbolj spominjajo na nohte.

Kako dosežem, da piškoti ohranijo obliko?

Pred peko jih vedno za 30 minut postavite v hladilnik – hladno testo se med peko manj razleze in prsti ohranijo realističen videz.

Lahko testo zamrznem?

Seveda. Zavijte ga v folijo in zamrznite do 3 mesece. Pred uporabo ga preprosto odtalite v hladilniku in nadaljujte z oblikovanjem prstov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite