Jagodno pecivo, ki se topi v ustih.
Sestavine
- maslo
- 1 dcl hladnega mleka
- 1,5 skodelice jagod
- 800 g tekoฤega jogurta
- 1 skodelico sladkorja
- 1 vreฤko pecilnega praลกka
- 3 jajca
- 3 skodelice moke
Postopek
1V skledi zmeลกamo moko in pecilni praลกek.
2Dodamo sladkor in dobro premeลกamo. Zmes razdelimo na dva dela.
3V drugi skledi zmeลกamo jogurt, jajca in sladkor.
4Pekaฤ namaลพemo z maslom in po njem razporedimo polovico suhe zmesi. Nanjo vlijemo jogurtovo zmes, nato povrhu dodamo ลกe drugo polovico suhe zmesi.
5Na vrh biskvita razporedimo jagode.
6Pecivo peฤemo 30 do 40 minut pri 200 stopinj Celzija.
7Ko je peฤeno, ohladimo in po ลพelji potrosimo s sladkorjem v prahu.