Pečen kolač z višnjami in kislo smetano

Znam svetuje

Iščete preprost, sočen in okusen kolač? Ta pečen kolač z višnjami in prelivom iz kisle smetane je popolna sladica za vse priložnosti. Mehko testo, sveže ali kompotične višnje in kremast preliv vas bodo navdušili!

Sestavine za pečen kolač z višnjami in kislo smetano

Biskvit

  • 3 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 100 ml olja
  • 150 ml mleka
  • 200 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilin sladkor
  • 300–400 g očiščenih višnji (svežih ali iz kompota)

Preliv

  • 200 ml kisle smetane (20 % m.m.)
  • 1 jajce
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 žlica sladkorja (po okusu)

Postopek

1Jajca stepite s sladkorjem in vanilin sladkorjem, da zmes posvetli.

2Dodajte olje in mleko, nato še moko pomešano s pecilnim praškom.

3Maso prelijte v namaščen in pomokan pekač (približno 20 x 30 cm).

4Po vrhu enakomerno razporedite odcejene višnje.

5Pecite v ogreti pečici na 180 °C približno 20–25 minut, dokler testo ne dobi zlate barve (ne pecite do konca, ker gre še preliv).

6Kislo smetano zmešajte z jajcem, sladkorjem in vanilin sladkorjem.

7Preliv enakomerno prelijte čez napol pečen kolač.

8Vrnite v pečico in pecite še 10–15 minut, dokler se preliv ne strdi in rahlo porjavi.

9Kolač popolnoma ohladite, nato ga narežite na kocke.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite