Če iščete osvežitev v svetu palačink, ki je obenem brez glutena, potem ste na pravem mestu! Ta recept za palačinke iz rdeče leče je odlična izbira za vse, ki iščejo nekaj lahkega, hranljivega in brez glutena. Namesto tradicionalnih sestavin boste uporabili rdečo lečo, ki bo palačinkam dala bogat okus ter neverjetno teksturo. Poglejmo, kako se lotimo tega preprostega in okusnega recepta!
Sestavine palačinke brez glutena (moke)
- 200 g rdeče leče
- 550 g vode
- sol
Postopek
1Lečo namakamo čez noč v 550 g vode.
2Vse skupaj damo v mikser in dobro zmiksamo do te mere, da je zmes tekoča in gladka (brez grudic ali celih zrn leče). Zmes zlijemo v primerno veliko posodo in dodamo 1-2 ščepca soli. Zmešamo da se sol enakomerno porazdeli. Lahko začnemo peči.
3Ponev za palačinke prej rahlo naoljimo z ekstra deviškim olivnim oljem, da se palačinke ne sprimejo.