Ideja za mini tortice, s katerimi se lahko posladkamo po kosilu, je sladka in sočna. Postopek je sila enostaven, tortice pa je dobro pripraviti dan v naprej in jih čez noč pustiti v hladilniku.
Pečice ne bomo potrebovali, pač pa mini modelčke za tortice premera 7,5 cm. Sestavin je dovolj za štiri kose.
Sestavine
- 4 baby piškoti
- 12 čokoladnih bombonov Raffaello
- vaniljevo mleko
- 170 g mascarponeja
- 150 ml sladke smetane
- 75 g kondenziranega mleka
- 2 veliki žlici bele Linolade
- 1 želatina fix
- 100 g olupljenih mandljev
Priprava
1Baby piškote razpolovimo in jih dobro namočimo v vaniljevo mleko. Razpolovimo tudi 8 bombonov.
2Smetano čvrsto stepemo, dodamo mascarpone, kondenzirano mleko in Linolado. Stepamo, da se vse dobro premeša in na koncu primešamo še želatino fix.
3Da bo tortica lepša, modelčke po obodu obložimo z acetatno folijo. Na dno vsakega damo razpolovljen baby piškot, okoli pa postavimo dva razpolovljena bombona. Napolnimo s pripravljeno kremo in postavimo čez noč v hladilnik.
4Preden postrežemo okrasimo s prerezanimi čokoladnimi bomboni in na lističe narezanimi olupljenimi mandlji.