Odlični medenjaki, ki se kar topijo v ustih.
Sestavine
- 500 g mehke bele moke
- 250 g medu
- 100 g sladkorja v prahu
- 100 g masla
- 2 jajci
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 žlička cimeta
- ščepec mletih klinčkov
Priprava
1V večjo posodo presejemo moko, ki smo ji dodali sodo bikarbono. Dodamo stopljeno in ohlajeno maslo, med, sladkor, cimet, klinčke in jajca. Gnetemo toliko časa, da se vse sestavine lepo povežejo med sabo. Testo zavijemo v folijo in pustimo 2 uri počivati v hladilniku.
2Pečico predgrejemo na 180 °C. Pladenj, v katerem bomo pekli medenjake, obložimo s peki papirjem. Od testa trgamo koščke, velike približno za oreh in oblikujemo kroglice. Polagamo jih na pekač. Med njimi mora biti vsaj 2 centimetra prostora, ker bodo malo narasli.
3Pečemo 12-15 minut, odvisno od pečice, dokler niso zlato rjavo pečeni.