Marmeladni žepki

Znam svetuje

Skrivnost dobrih marmeladnih žepkov ni v testu, pač pa v marmeladi. Najboljša je domača, ne preveč sladka in predvsem je mora biti dovolj.

Sestavine za marmeladne žepke

  • 500 g mehke bele moke
  • 250 g zmehčanega masla
  • 180 g kisle smetane
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • 200 g goste (najbolje domače) slivove marmelade
  • 100 sladkorja v prahu za posip

Postopek

1Moko presejemo s pecilnim praškom v večjo skledo, maslo narežemo na lističe, dodamo še vaniljev sladkor in kislo smetano ter zgnetemo gladko testo.

2Testo zavijemo v folijo in ga damo za 2 uri v hladilnik.

3Na pomokani površini testo razvaljamo na približno 3 mm debeline in z modelčkom izrežemo kroge. Če nimamo modelčka pravšnje velikosti, si pomagamo s primernim kozarcem. 

4Na eno polovico kroga damo žličko slivove marmelade, drugo polovico pa prepognemo čez in dobro pritisnemo z vilicami, da ne bo marmelada med peko uhajala iz žepkov.

5Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija, pladenj obložimo s peki papirjem in narejene žepke polagamo na pladenj. Ne preblizu, ker bodo malo narasli.

6Pečemo približno 15 minut oziroma toliko časa, da se rahlo obarvajo.

7Pečene posujemo s sladkorjem v prahu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite