Ti malinovi mafini so ravno prav kisli, slastni in povrhu še hitro narejeni. Maline, s katerimi jih osvežimo, so lahko sveže ali odmrznjene toliko, da so še malo čvrste.
Sestavine za malinove mafine
- 375 g moke
- 1 pecilni prašek
- 220 g sladkorja
- 125 ml rastlinskega olja
- 1 jajce
- 125 ml mleka
- 1 žlička ekstrakta vanilje
- 300 g malin
Postopek
1Za začetek maline z občutkom operemo in posušimo. Segrejemo pečico na 180 stopinj Celzija, pekač za mafine pa obložimo s papirčki, modelčke pa namastimo in posujemo z moko. Višek moke iztresemo.
2Najprej zmešamo vse suhe sestavine. Moko in pecilni prašek presejemo, primešamo tudi sladkor. V drugi posodi zmešamo mokre sestavine – mleko, olje, jajce in ekstrakt vanilje. Zatem mokre prilijemo k suhim in vse gladko umešamo.
3V testo nežno vmešamo maline in z maso nadevamo modelčke. Če želimo, lahko vsak mafin pred pečenjem potresemo z žličko sladkorja. Po koncu pečenja bo iz tega nastala hrustljava skorjica. Po 30 minutah so mafini pečeni – lepi so, četudi jih ne okrasimo, a to je stvar lastnega okusa. Naj vam teknejo!