Malinovi mafini

Znam svetuje

Ti malinovi mafini so ravno prav kisli, slastni in povrhu ลกe hitro narejeni. Maline, s katerimi jih osveลพimo, so lahko sveลพe ali odmrznjene toliko, da so ลกe malo ฤvrste.

Sestavine za malinove mafine

  • 375 g moke
  • 1 pecilni praลกek
  • 220 g sladkorja
  • 125 ml rastlinskega olja
  • 1 jajce
  • 125 ml mleka
  • 1 ลพliฤka ekstrakta vanilje
  • 300 g malin

Postopek

1Za zaฤetek maline z obฤutkom operemo in posuลกimo. Segrejemo peฤico na 180 stopinj Celzija, pekaฤ za mafine pa obloลพimo s papirฤki, modelฤke pa namastimo in posujemo z moko. Viลกek moke iztresemo.

2Najprej zmeลกamo vse suhe sestavine. Moko in pecilni praลกek presejemo, primeลกamo tudi sladkor. V drugi posodi zmeลกamo mokre sestavine – mleko, olje, jajce in ekstrakt vanilje. Zatem mokre prilijemo k suhim in vse gladko umeลกamo.

3V testo neลพno vmeลกamo maline in z maso nadevamo modelฤke. ฤŒe ลพelimo, lahko vsak mafin pred peฤenjem potresemo z ลพliฤko sladkorja. Po koncu peฤenja bo iz tega nastala hrustljava skorjica. Po 30 minutah so mafini peฤeni – lepi so, ฤetudi jih ne okrasimo, a to je stvar lastnega okusa. Naj vam teknejo!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite