Ti malinovi mafini so ravno prav kisli, slastni in povrhu ลกe hitro narejeni. Maline, s katerimi jih osveลพimo, so lahko sveลพe ali odmrznjene toliko, da so ลกe malo ฤvrste.
Sestavine za malinove mafine
- 375 g moke
- 1 pecilni praลกek
- 220 g sladkorja
- 125 ml rastlinskega olja
- 1 jajce
- 125 ml mleka
- 1 ลพliฤka ekstrakta vanilje
- 300 g malin
Postopek
1Za zaฤetek maline z obฤutkom operemo in posuลกimo. Segrejemo peฤico na 180 stopinj Celzija, pekaฤ za mafine pa obloลพimo s papirฤki, modelฤke pa namastimo in posujemo z moko. Viลกek moke iztresemo.
2Najprej zmeลกamo vse suhe sestavine. Moko in pecilni praลกek presejemo, primeลกamo tudi sladkor. V drugi posodi zmeลกamo mokre sestavine – mleko, olje, jajce in ekstrakt vanilje. Zatem mokre prilijemo k suhim in vse gladko umeลกamo.
3V testo neลพno vmeลกamo maline in z maso nadevamo modelฤke. ฤe ลพelimo, lahko vsak mafin pred peฤenjem potresemo z ลพliฤko sladkorja. Po koncu peฤenja bo iz tega nastala hrustljava skorjica. Po 30 minutah so mafini peฤeni – lepi so, ฤetudi jih ne okrasimo, a to je stvar lastnega okusa. Naj vam teknejo!