Če pa kaj ne sme manjkati za pusta, so pa to kvašeni flancati. Sicer pa, zakaj samo za pusta? Flancati so zmeraj dobri.
Sestavine
- 1 kg bele pšenične moke (tip 500)
- 10 g soli
- 100 g sladkorja
- 60 g kvasa
- 100 ml olja
- 40 g mleka v prahu
- 3 rumenjaki
- 1 jajce
- 10 g vaniljevega sladkorja
- 15 g ruma
- limonina lupinica
- 300 ml vode
- olje
- sladkor v prahu
Priprava
1Moko presejemo v skledo in vanjo nadrobimo kvas. Dodamo vse preostale sestavine in postopoma prilivamo vodo. Na tak način lahko zamesimo popolnoma gladko testo. Pustimo ga počivati na pomokani delovni površini pri sobni temperaturi okoli 10 minut.
2Testo nato razvaljamo dva centimetra debelo in narežemo na kvadrate, velike 5 x 5 cm. Na sredini vsakega kvadrata naredimo dve zarezi.
3Flancate položimo na pomokan prt in jih pustimo, da vzhajajo za polovico.
4Olje za cvrenje ogrejemo na 170 °C in v njem ocvremo flancate. Pazimo, da v ponvi ni preveč flancat, saj se ne bodo lepo ocvrli.
5Ko so narejeni, jih posujemo s sladkorjem v prahu, lahko pa jih tudi oblijemo s čokolado.