Kostanjeva torta brez peke je tako enostavna za pripravo, da smo prepriฤani, da bo to vaลกa najlubลกa jesenska sladica.
Sestavine
- 1/2 kg kuhanega kostanja
- 250 g temne ฤokolade (50% kakava)
- 120 g mehkega masla
- 90 g sladkorja
- 1 ลพlica ruma
- sladka smetana
Postopek
1Kostanj postopoma zmiksamo oziroma zmeljemo. V posodi stopimo ฤokolado.
2V malce veฤji posodi zmeลกamo maslo ter sladkor. Dodamo zmiksan kostanj, ฤokolado, rum in vse skupaj dobro premeลกamo.
3Pekaฤ obloลพimo s peki paprijem, pekaฤ naj bo ozek in dolg. Nadevamo ga z maso in vsaj 4 ure pustimo poฤivati v hladilniku.
4Ko je tortica dovolj ohlajena in strjena jo vzamemo iz pekaฤa in nareลพemo na rezine. Zraven postreลพemo stepeno sladko smetano, ki jo lahko malce posipamo s kakvom.