Kostanjeva torta brez peke je tako enostavna za pripravo, da smo prepričani, da bo to vaša najlubša jesenska sladica.
Sestavine
- 1/2 kg kuhanega kostanja
- 250 g temne čokolade (50% kakava)
- 120 g mehkega masla
- 90 g sladkorja
- 1 žlica ruma
- sladka smetana
Postopek
1Kostanj postopoma zmiksamo oziroma zmeljemo. V posodi stopimo čokolado.
2V malce večji posodi zmešamo maslo ter sladkor. Dodamo zmiksan kostanj, čokolado, rum in vse skupaj dobro premešamo.
3Pekač obložimo s peki paprijem, pekač naj bo ozek in dolg. Nadevamo ga z maso in vsaj 4 ure pustimo počivati v hladilniku.
4Ko je tortica dovolj ohlajena in strjena jo vzamemo iz pekača in narežemo na rezine. Zraven postrežemo stepeno sladko smetano, ki jo lahko malce posipamo s kakvom.