Kinder Pingvin torta je idealna izbira za vse ljubitelje Kinder čokoladic in mlečne kreme. Torta je sočna, rahla in ravno prav sladka, sama priprava pa je hitra in enostavna.
Sestavine za kinder pingvin torto
Biskvit
- 2 jajci (velikostni razred M)
- 70 g kristalnega sladkorja
- 45 g gladke moke
- 15 g kakava v prahu
Vlaženje biskvita
- 80 ml mleka
- 15 g instant kakava (Benquick)
Čokoladni disk
- 50 g temne čokolade (50%)
- 50 g sladke smetane za stepanje (36%)
Mlečna krema
- 250 g sladke smetane za stepanje (50%)
- 250 g sira mascarpone
- 170 g sladkanega, zgoščenega kondenziranega mleka (Nestle, 1 tuba)
- 3,5 lističa želatine
- 30 ml mleka
Čokoladna glazura
- 60 g temne čokolade (50%)
- 70 g sladke smetane za stepanje (36%)
Postopek
Biskvit
1Pečico segrejemo na 180°C.
2Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut.
3Suhe sestavine premešamo in presejemo na jajčno maso. Nežno jih vmešamo z lopatko.
4Maso enakomerno premažemo po pekaču, velikosti 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno) in pečemo 13-15 minut.
5Pečen biskvit po nekaj minutah previdno vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
6Ohlajen biskvit prečno prerežemo na dve enaki plasti.
Vlaženje biskvita
1Mleko segrejemo in mu primešamo kakav.
Čokoladni disk
1Koščke čokolade s smetano stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici s 15 sekundnimi intervali. Čokolado ohladimo in vmes večkrat premešamo.
Mlečna krema
1Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov (srednje čvrsto) in jo damo na hladno.
2Sir mascarpone gladko zmešamo s kondenziranim mlekom.
3Lističe želatine 5 minut namakamo v hladni vodi.
4Mleko segrejemo in v njem stopimo ožete lističe želatine. Prilijemo ga h kremi in z ročnim mešalnikom dobro premešamo.
5Nazadnje z lopatko nežno primešamo stepeno smetano in kremo razdelimo na dva enaka dela.
Sestavljanje
1Spodnjo plast biskvita položimo na podstavek, jo navlažimo z dobro polovico kakava in namestimo obroč.
2Biskvit premažemo s polovico kreme in površino gladko poravnamo. Torto damo za 15 minut v hladilnik, da se krema nekoliko učvrsti.
3Ohlajeno čokolado enakomerno namažemo po kremi tako, da pustimo 1 cm prostega roba.
4Drugo polovico kreme nadevamo v dresirno vrečko in kremo najprej nabrizgamo ob robu (okoli čokoladnega diska), nato še po čokoladi. S paletnim nožem kremo poravnamo in nanjo položimo drugo plast biskvita. Biskvit navlažimo s preostalim kakavom in torto damo na hladno.
5Pripravimo glazuro.
Čokoladna glazura
1Koščke čokolade s smetano stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici s 15 sekundnimi intervali. Čokolado ohladimo vsaj do mlačnega in vmes večkrat premešamo.
2Ohlajeno čokolado prelijemo po biskvitu in enakomerno premažemo.
3Torto ohlajamo vsaj 6 ur, nato ji odstranimo obroč in jo poljubno dekoriramo.
Nasvet
Za lepši izgled torte se pri sestavljanju poslužimo acetatne folije – folijo namestimo po notranji steni obroča in ko je torta ohlajena, obroč enostavno odstranimo in le še počasi odlepimo folijo.