Kinder Pingvin torta je idealna izbira za vse ljubitelje Kinder ฤokoladic in mleฤne kreme. Torta je soฤna, rahla in ravno prav sladka, sama priprava pa je hitra in enostavna.
Sestavine za kinder pingvin torto
Biskvit
- 2 jajci (velikostni razred M)
- 70 g kristalnega sladkorja
- 45 g gladke moke
- 15 g kakava v prahu
Vlaลพenje biskvita
- 80 ml mleka
- 15 g instant kakava (Benquick)
ฤokoladni disk
- 50 g temne ฤokolade (50%)
- 50 g sladke smetane za stepanje (36%)
Mleฤna krema
- 250 g sladke smetane za stepanje (50%)
- 250 g sira mascarpone
- 170 g sladkanega, zgoลกฤenega kondenziranega mleka (Nestle, 1 tuba)
- 3,5 listiฤa ลพelatine
- 30 ml mleka
ฤokoladna glazura
- 60 g temne ฤokolade (50%)
- 70 g sladke smetane za stepanje (36%)
Postopek
Biskvit
1Peฤico segrejemo na 180ยฐC.
2Jajci s sladkorjem na najviลกji hitrosti stepamo 10 minut.
3Suhe sestavine premeลกamo in presejemo na jajฤno maso. Neลพno jih vmeลกamo z lopatko.
4Maso enakomerno premaลพemo po pekaฤu, velikosti 18 cm, ki smo ga obloลพili s papirjem za peko (dno) in peฤemo 13-15 minut.
5Peฤen biskvit po nekaj minutah previdno vzamemo iz pekaฤa in ga ohladimo na mreลพi.
6Ohlajen biskvit preฤno prereลพemo na dve enaki plasti.
Vlaลพenje biskvita
1Mleko segrejemo in mu primeลกamo kakav.
ฤokoladni disk
1Koลกฤke ฤokolade s smetano stopimo nad paro ali v mikrovalovni peฤici s 15 sekundnimi intervali. ฤokolado ohladimo in vmes veฤkrat premeลกamo.
Mleฤna krema
1Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov (srednje ฤvrsto) in jo damo na hladno.
2Sir mascarpone gladko zmeลกamo s kondenziranim mlekom.
3Listiฤe ลพelatine 5 minut namakamo v hladni vodi.
4Mleko segrejemo in v njem stopimo oลพete listiฤe ลพelatine. Prilijemo ga h kremi in z roฤnim meลกalnikom dobro premeลกamo.
5Nazadnje z lopatko neลพno primeลกamo stepeno smetano in kremo razdelimo na dva enaka dela.
Sestavljanje
1Spodnjo plast biskvita poloลพimo na podstavek, jo navlaลพimo z dobro polovico kakava in namestimo obroฤ.
2Biskvit premaลพemo s polovico kreme in povrลกino gladko poravnamo. Torto damo za 15 minut v hladilnik, da se krema nekoliko uฤvrsti.
3Ohlajeno ฤokolado enakomerno namaลพemo po kremi tako, da pustimo 1 cm prostega roba.
4Drugo polovico kreme nadevamo v dresirno vreฤko in kremo najprej nabrizgamo ob robu (okoli ฤokoladnega diska), nato ลกe po ฤokoladi. S paletnim noลพem kremo poravnamo in nanjo poloลพimo drugo plast biskvita. Biskvit navlaลพimo s preostalim kakavom in torto damo na hladno.
5Pripravimo glazuro.
ฤokoladna glazura
1Koลกฤke ฤokolade s smetano stopimo nad paro ali v mikrovalovni peฤici s 15 sekundnimi intervali. ฤokolado ohladimo vsaj do mlaฤnega in vmes veฤkrat premeลกamo.
2Ohlajeno ฤokolado prelijemo po biskvitu in enakomerno premaลพemo.
3Torto ohlajamo vsaj 6 ur, nato ji odstranimo obroฤ in jo poljubno dekoriramo.
Nasvet
Za lepลกi izgled torte se pri sestavljanju posluลพimo acetatne folije – folijo namestimo po notranji steni obroฤa in ko je torta ohlajena, obroฤ enostavno odstranimo in le ลกe poฤasi odlepimo folijo.

