Kinder Pingvin torta

Znam svetuje

Kinder Pingvin torta je idealna izbira za vse ljubitelje Kinder ฤokoladic in mleฤne kreme. Torta je soฤna, rahla in ravno prav sladka, sama priprava pa je hitra in enostavna.

Sestavine za kinder pingvin torto

Biskvit

  • 2 jajci (velikostni razred M)
  • 70 g kristalnega sladkorja
  • 45 g gladke moke
  • 15 g kakava v prahu

Vlaลพenje biskvita

  • 80 ml mleka
  • 15 g instant kakava (Benquick)

ฤŒokoladni disk

  • 50 g temne ฤokolade (50%)
  • 50 g sladke smetane za stepanje (36%)

Mleฤna krema

  • 250 g sladke smetane za stepanje (50%)
  • 250 g sira mascarpone
  • 170 g sladkanega, zgoลกฤenega kondenziranega mleka (Nestle, 1 tuba)
  • 3,5 listiฤa ลพelatine
  • 30 ml mleka

ฤŒokoladna glazura

  • 60 g temne ฤokolade (50%)
  • 70 g sladke smetane za stepanje (36%)

Postopek

Biskvit

1Peฤico segrejemo na 180ยฐC.

2Jajci s sladkorjem na najviลกji hitrosti stepamo 10 minut.

3Suhe sestavine premeลกamo in presejemo na jajฤno maso. Neลพno jih vmeลกamo z lopatko.

4Maso enakomerno premaลพemo po pekaฤu, velikosti 18 cm, ki smo ga obloลพili s papirjem za peko (dno) in peฤemo 13-15 minut.

5Peฤen biskvit po nekaj minutah previdno vzamemo iz pekaฤa in ga ohladimo na mreลพi.

6Ohlajen biskvit preฤno prereลพemo na dve enaki plasti.

Vlaลพenje biskvita

1Mleko segrejemo in mu primeลกamo kakav.

ฤŒokoladni disk

1Koลกฤke ฤokolade s smetano stopimo nad paro ali v mikrovalovni peฤici s 15 sekundnimi intervali. ฤŒokolado ohladimo in vmes veฤkrat premeลกamo.

Mleฤna krema

1Sladko smetano stepemo do mehkih vrhov (srednje ฤvrsto) in jo damo na hladno.

2Sir mascarpone gladko zmeลกamo s kondenziranim mlekom.

3Listiฤe ลพelatine 5 minut namakamo v hladni vodi.

4Mleko segrejemo in v njem stopimo oลพete listiฤe ลพelatine. Prilijemo ga h kremi in z roฤnim meลกalnikom dobro premeลกamo.

5Nazadnje z lopatko neลพno primeลกamo stepeno smetano in kremo razdelimo na dva enaka dela.

Sestavljanje

1Spodnjo plast biskvita poloลพimo na podstavek, jo navlaลพimo z dobro polovico kakava in namestimo obroฤ.

2Biskvit premaลพemo s polovico kreme in povrลกino gladko poravnamo. Torto damo za 15 minut v hladilnik, da se krema nekoliko uฤvrsti.

3Ohlajeno ฤokolado enakomerno namaลพemo po kremi tako, da pustimo 1 cm prostega roba.

4Drugo polovico kreme nadevamo v dresirno vreฤko in kremo najprej nabrizgamo ob robu (okoli ฤokoladnega diska), nato ลกe po ฤokoladi. S paletnim noลพem kremo poravnamo in nanjo poloลพimo drugo plast biskvita. Biskvit navlaลพimo s preostalim kakavom in torto damo na hladno.

5Pripravimo glazuro.

ฤŒokoladna glazura

1Koลกฤke ฤokolade s smetano stopimo nad paro ali v mikrovalovni peฤici s 15 sekundnimi intervali. ฤŒokolado ohladimo vsaj do mlaฤnega in vmes veฤkrat premeลกamo.

2Ohlajeno ฤokolado prelijemo po biskvitu in enakomerno premaลพemo. 

3Torto ohlajamo vsaj 6 ur, nato ji odstranimo obroฤ in jo poljubno dekoriramo. 

Nasvet

Za lepลกi izgled torte se pri sestavljanju posluลพimo acetatne folije – folijo namestimo po notranji steni obroฤa in ko je torta ohlajena, obroฤ enostavno odstranimo in le ลกe poฤasi odlepimo folijo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite