Karamelizirane breskve z borovnicami

Znam svetuje

S samo nekaj sestavinami pričarajmo to enkratno sladico, ki jo res enostavno pripravimo, pa še posode ni potrebno pomivati, saj jih naredimo v foliji.

Sestavine

  • 4 sladke, zrele breskve
  • 250 g svežih borovnic – lahko jih zamenjamo z drugim jagodičevjem
  • 4 žlice rjavega sladkorja
  • vaniljev strok
  • 4 žlice limoninega soka
  • 4 žličke masla

Postopek

1Najprej narežemo 8 listov folije, velikosti približno 30×30 cm. Folijo zložimo po dve, eno na drugo, da dobimo 4 liste.

2Na vsakega položimo dve polovici opranih in razkoščičenih breskev s prerezano stranjo navzgor.

3Vsako potresemo z eno žlico sladkorja, eno žlico limoninega soka, žličko masla, dodamo košček vaniljevega stroka in ¼ borovnic.

4Folijo zapognemo okoli breskev in jo tesno zapremo.

5Breskve postavimo v pečico, ki smo jo predgreli na 200°C za 20 minut.

6Vzamemo iz pečice in previdno odpremo folijo. Pazimo, da nas ne opeče para, ki lahko uhaja iz zavitka. Postrežemo takoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite