Karamelizirane breskve z borovnicami

Znam svetuje

S samo nekaj sestavinami pričarajmo to enkratno sladico, ki jo res enostavno pripravimo, pa še posode ni potrebno pomivati, saj jih naredimo v foliji.

Sestavine

  • 4 sladke, zrele breskve
  • 250 g svežih borovnic – lahko jih zamenjamo z drugim jagodičevjem
  • 4 žlice rjavega sladkorja
  • vaniljev strok
  • 4 žlice limoninega soka
  • 4 žličke masla

Postopek

1Najprej narežemo 8 listov folije, velikosti približno 30×30 cm. Folijo zložimo po dve, eno na drugo, da dobimo 4 liste.

2Na vsakega položimo dve polovici opranih in razkoščičenih breskev s prerezano stranjo navzgor.

3Vsako potresemo z eno žlico sladkorja, eno žlico limoninega soka, žličko masla, dodamo košček vaniljevega stroka in ¼ borovnic.

4Folijo zapognemo okoli breskev in jo tesno zapremo.

5Breskve postavimo v pečico, ki smo jo predgreli na 200°C za 20 minut.

6Vzamemo iz pečice in previdno odpremo folijo. Pazimo, da nas ne opeče para, ki lahko uhaja iz zavitka. Postrežemo takoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite