Jagodni hamburger

Znam svetuje

Sladek hamburger ๐Ÿ™‚

Sestavine

  • 300 g listnatega testa
  • 200 g smetane za stepanje
  • 1 zavitek utrjevalca smetane
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 250 g jagod
  • moka za valjanje testa
  • 1 beljak
  • malo sladkorja
  • listi mete za okras

Postopek

1Listnato testo vzamemo iz vreฤke. Peฤico segrejemo na 200ยฐC. Rezine testa poloลพimo eno ob drugo in razvaljamo na rahlo pomokani deski. S pomoฤjo obrnjenega kozarca za vlaganje izreลพemo iz testa 8 krogov premera 7-8 centimetrov.

2Pekaฤ speremo z mrzlo vodo, nanj poloลพimo kroge testa, premaลพemo z rahlo stepenim beljakom in posujemo s sladkorjem. V peฤici peฤemo okoli 12 minut do zlatega na temperaturi 180ยฐC.

3Iz smetane za stepanje z utrjevalcem in vaniljevim sladkorjem stepemo ฤvrsto smetano. Jagode operemo, temeljito osuลกimo in odstranimo peclje. Sadje nareลพemo na zelo tanke rezine.

4Peฤene tortice vzamemo iz peฤice in jih vzdolลพno razpolovimo. Pustimo, da se ohladijo. Nato spodnjo polovico vsake tortice premaลพemo z malo stepene smetane, obloลพimo z jagodami in pokrijemo z drugo polovico tortice, ki smo jo tudi s spodnje strani premazali s smetano. S preostalo smetano okrasimo kroลพnike, na katere poloลพimo hamburgerje. Okrasimo z listi mete.

Nasvet

5Namesto jagod lahko uporabimo tudi maline, borovnice ali rezine banan, smetani pa lahko dodamo ลกe sadni liker. Lahko pa tudi to izpustimo in namesto tega uporabimo kremo iz jogurta in puste skute.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite