Sladek hamburger ๐
Sestavine
- 300 g listnatega testa
- 200 g smetane za stepanje
- 1 zavitek utrjevalca smetane
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 250 g jagod
- moka za valjanje testa
- 1 beljak
- malo sladkorja
- listi mete za okras
Postopek
1Listnato testo vzamemo iz vreฤke. Peฤico segrejemo na 200ยฐC. Rezine testa poloลพimo eno ob drugo in razvaljamo na rahlo pomokani deski. S pomoฤjo obrnjenega kozarca za vlaganje izreลพemo iz testa 8 krogov premera 7-8 centimetrov.
2Pekaฤ speremo z mrzlo vodo, nanj poloลพimo kroge testa, premaลพemo z rahlo stepenim beljakom in posujemo s sladkorjem. V peฤici peฤemo okoli 12 minut do zlatega na temperaturi 180ยฐC.
3Iz smetane za stepanje z utrjevalcem in vaniljevim sladkorjem stepemo ฤvrsto smetano. Jagode operemo, temeljito osuลกimo in odstranimo peclje. Sadje nareลพemo na zelo tanke rezine.
4Peฤene tortice vzamemo iz peฤice in jih vzdolลพno razpolovimo. Pustimo, da se ohladijo. Nato spodnjo polovico vsake tortice premaลพemo z malo stepene smetane, obloลพimo z jagodami in pokrijemo z drugo polovico tortice, ki smo jo tudi s spodnje strani premazali s smetano. S preostalo smetano okrasimo kroลพnike, na katere poloลพimo hamburgerje. Okrasimo z listi mete.
Nasvet
5Namesto jagod lahko uporabimo tudi maline, borovnice ali rezine banan, smetani pa lahko dodamo ลกe sadni liker. Lahko pa tudi to izpustimo in namesto tega uporabimo kremo iz jogurta in puste skute.