Prefinjena kombinacija, s katero se lahko posladkamo, so zagotovo hruške v vinu. Kulinarična igra z njimi je slastna, okus pa nepozaben.
Sestavine
- 4 večje hruške viljamovke
- 5 dl rdečega vina
- 200 g rjavega sladkorja
- lupina 1 limone
- 4 žličke limoninega soka
- 1/2 žličke cimeta
Postopek
1V posodo zlijemo vino in sladkor. Počasi, na srednjem ognju vse skupaj zavremo.
2Limonino lupino nastrgamo, hruške olupimo, razpolovimo in odstranimo peške. Vrelemu vinu dodamo limonino lupino, 4 žličke limoninega soka in cimet. Počasi potopimo še hruške. Vse skupaj kuhamo 10 minut, oziroma do mehkega.
3Kuhane hruške previdno vzamemo iz vina. Temperaturo povišamo in kuhamo še 10 minut, da se tekočina malo zgosti in nastane sirup.
4Ohlajene polovice hrušk sestavimo v celo hruško in prelijemo s sirupom. Zraven lahko postrežemo vaniljev sladoled.