Figaro

Znam svetuje

Sladica z okusom po nostalgiji.

Sestavine

Nadev

  • 500 g masla
  • 320 g sladkorja v prahu
  • 320 g kristalnega sladkorja
  • 250 g rumenjakov
  • 250 g orehov, sesekljanih
  • 15 g vaniljevega sladkorja
  • lupinica 1/4 limone
  • 50 ml ruma

Obliv

  • 150 g čokolade
  • 75 g rastlinske masti

Napolitanke

  • 2 oblata

Priprava

1Maslo zmehčamo in ga penasto stepemo. Dodamo mu sladkor v prahu in stepamo, da penasto naraste. Nato med stepanjem posamič dodajamo rumenjake, nazadnje pa vtepemo še vaniljev sladkor in limonino lupinico.

2V ponvi s premazom proti prijemanju segrejemo kristalni sladkor do svetlega karamela (do zlato rjave barve) in ga vlijemo v zmes. Vse skupaj kuhamo v kozici in mešamo z metlico še približno 12 minut. Ko se zmes zgosti, porjavi in loči od kotlička, dodamo sesekljane orehe in rum.

3Pripravimo model velikosti 24 x 30 cm in ga prekrijemo s papirjem za peko. V model položimo oblat in vlijemo zmes. Nanjo položimo drugi oblat. Pokrijemo s papirjem za peko, obtežimo in pustimo, da se ohladi.

4Ko se figaro hladi, ga oblijemo s čokoladnim oblivom, poljubno okrasimo in razrežemo. Rastlinsko mast stopimo, pri tem pazimo, da ni prevroča, dodamo nalomljene koščke čokolade, zmes segrejemo do 45 °C, ohladimo na 25 °C in zopet segrejemo na 32 °C.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite