Čokoladno kokosove kocke s pudingom – tri plasti nežnosti v eni sladici

Znam svetuje

Čokoladno kokosove kocke s pudingom – tri plasti nežnosti v eni sladici so praznična klasika, ki nikoli ne razočara. Mehki čokoladni biskvit, prelit z bogato belo kokosovo kremo, na vrhu pa svilnata temna krema in snežen posip kokosa. Vsak grižljaj je popolna harmonija čokolade in kokosa – idealno za rojstne dneve, praznike ali sladko nedeljsko razvajanje.

Sestavine za čokoladno kokosove kocke s pudingom (za pekač približno 30×22 cm)

Biskvit

  • 6 jajc (ločeno)
  • 6 žlic sladkorja
  • 6 žlic moke
  • 3 žlice pravega kakava
  • 1 dcl olja
  • 1,5 dcl mleka
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 pecilni prašek

Bela krema

  • 900 ml mleka
  • 2 kokosova pudinga
  • 5 žlic sladkorja
  • 100 g masla
  • pest kokosove moke za posip

Temna krema

  • 800 ml mleka
  • 2 čokoladna pudinga
  • 5 žlic sladkorja
  • 70 g masla
  • pest kokosove moke za posip

Postopek

1Pečico segrejte na 180 °C. Rumenjake stepite s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, nato primešajte olje in mleko. Vmešajte presejano moko s pecilnim praškom ter kakav.

2Beljake stepite v čvrst sneg in jih nežno vmešajte v čokoladno maso. Zmes vlijte v pekač, obložen s peki papirjem, in pecite približno 20 minut, da je biskvit pečen (preizkus z zobotrebcem).

3Za belo kremo skuhajte kokosova pudinga v 900 ml mleka s sladkorjem. V vroč puding vmešajte 100 g masla, premešajte do gladkega. Vroč biskvit po celotni površini gosto naluknjajte z držalom kuhalnice in enakomerno prelijte z belo kremo, da se vpije.

4Po beli kremi posujte pest kokosove moke za dodatno aromo in strukturo.

5Za temno kremo skuhajte čokoladna pudinga v 800 ml mleka s sladkorjem. V vroč puding vmešajte 70 g masla in zgladite. Temno kremo prelijte čez belo plast in površino poravnajte.

6Vrh ponovno rahlo posujte s kokosom. Pecivo popolnoma ohladite, nato ga za 3–4 ure (še bolje čez noč) postavite v hladilnik, da se plasti učvrstijo. Narežite na kocke in postrezite.

Nasveti za popolne čokoladno kokosove kocke

• Biskvit ne prepecite – naj ostane mehak, da bo lepo vpijal kremo.
• Če želite še bolj sočno sladico, lahko biskvit pred belo kremo rahlo navlažite z mlačnim mlekom z vanilijo ali kokosovim mlekom.
• Režite z ostrim, vročim nožem (nož segrejte pod vročo vodo in obrišite), da bodo rezi čisti.
• Za eleganten videz potresite vrh z drobnim kokosom tik pred serviranjem.

Pogosta vprašanja (FAQ)

Zakaj biskvit naluknjamo?

Luknjice omogočijo, da se vroča bela krema vpije v notranjost biskvita – pecivo je zato bolj sočno in okusno.

Ali lahko kreme pripravim vnaprej?

Lahko, vendar kremo vedno nanašajte, ko je še topla, da se lepo razporedi in sprime z biskvitom. Sestavljeno pecivo je naslednji dan še boljše.

Kateri puding izbrati?

Uporabite klasičen škrobni puding (kokosov in čokoladni). Če želite izrazitejši kokos, zamenjajte del mleka s kokosovim mlekom.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite