Čokoladna torta iz čokoladnih palačink

Znam svetuje

Najboljša čokoladna torta s plastmi mehkih palačink in bogatim čokoladnim nadevom.

Če ste ljubitelj čokolade, potem je ta čokoladna torta iz palačink prava izbira! Sestavljena iz mehkih čokoladnih palačink in bogatega kremastega nadeva bo navdušila vse ljubitelje sladkega.

Sestavine za čokoladno torto iz čokoladnih palačink

Za čokoladne palačinke

  • 250 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 500 ml mleka
  • 200 ml vode (gazirane ali navadne)
  • 2 jajci
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 2 žlici olja

Za čokoladni nadev

  • 200 g temne čokolade (vsaj 50 % kakava)
  • 200 ml sladke smetane
  • 100 g masla
  • 50 g sladkorja v prahu

Za čokoladno glazuro

  • 150 g temne čokolade
  • 100 ml sladke smetane

Postopek

Priprava čokoladnih palačink

1V posodi stepemo jajca s sladkorjem in ščepcem soli. Dodamo mleko, vodo, moko in kakav v prahu ter vse skupaj dobro premešamo. Na koncu primešamo olje in pustimo maso počivati 20-30 minut.

2V ponvi spečemo tanke palačinke in jih pustimo, da se ohladijo.

Priprava čokoladnega nadeva:

3Sladko smetano segrejemo do vretja. Odstavimo z ognja in dodamo nalomljeno čokolado ter maslo. Mešamo, dokler ne dobimo gladke, enotne mase.

4Pustimo, da se nadev nekoliko ohladi in zgosti.

Sestavljanje torte

5Na krožnik položimo prvo palačinko in jo premažemo s tanko plastjo čokoladnega nadeva. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh palačink.

6Torto postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri, da se strdi.

Priprava čokoladne glazure

7Sladko smetano segrejemo in v njej stopimo čokolado, dokler ne dobimo gladke zmesi. Prelijemo čez torto in pustimo, da se glazura strdi.

8Torta je pripravljena za uživanje! Uživajte v popolnem čokoladnem okusu!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite