Cimetovi piškoti

Znam svetuje

Dišeči piškoti iz cimeta ne smejo manjkati na praznični mizi.

Sestavine

  • 2 jedilni žlici cimeta – mletega
  • 140 g mehkega masla
  • 140 g sladkorja v prahu
  • 2 jajci
  • ščepec soli
  • 280 g moke
  • 1 beljak
  • 1 rumenjak in ena žlica ruma za premaz

Priprava

1Moko presejemo na delovno površino, na sredini naredimo jamico, vanjo damo cimet, sladkor v prahu, jajci in beljak. Na obod narežemo maslo na čim manjše kocke in malo posolimo. Sol se v piškotih ne čuti, damo je res malo, izboljša pa okus.

2S hladnimi rokami zgnetemo gladko testo, zavijemo ga v folijo in damo za eno uro v hladilnik.

3Pekač obložimo s peki papirjem, pečico predgrejemo na 180 stopinj Celzija. Delovno površino malo pomokamo in na njej razvaljamo testo na približno 0,5 cm debelo testeno ploščo. Z različnimi modelčki (zvezdice, srčki, lunice …) izrežemo kekse, ki jih polagamo na pekač.

4Rumenjak razžvrkljamo z rumom in namažemo kekse. Če bodo piškote jedli tudi otroci, rum izpustimo.

5Pečemo na srednji legi od 12-15 minut – ko so pečeni, nam bodo zadišali.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite