Češnjev zavitek ali češnjev štrudel je nekaj najboljšega, kar lahko postrežete na mizo. Se strinjate? Češnje v kombinaciji z maslom, drobtinami in cimetom ustvarijo slastno bombo okusov, sokovi pa lepo prepojijo listnato testo, da se zavitek kar topi v ustih.
Sestavine za češnjev zavitek
- 400 g vlečenega testa
- 1 kg češenj, svežih ali vloženih
- 150 g sladkorja
- 5 žlic masla
- 4 žlice drobtin
- 1/2 žličke cimeta
Postopek
1Testo razvaljamo na 2 dolžini pekača in ga potrosimo s prepraženimi drobtinami.
2Na testo (2/3 testa) enakomerno razporedimo oprane češnje brez koščic ter potrosimo sladkor in cimet.
3Preostalo testo brez nadeva premažemo s stopljenim maslom. Zavijemo v zavitek in ga položimo v namaščen pekač.
4Pečico segrejemo na 200 stopinj. Zavitek po vrhu premažemo s stopljenim maslom in ga pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah približno 45 minut. Pripravljen zavitek lahko potrosimo s sladkorjem v prahu, lahko pa se mu tudi izognemo, saj je že dovolj sladek.