Češnjev biskvit

Znam svetuje

Sezonska sladica z okusom po nostalgiji.

Sestavine

  • 2 žlic olja
  • 12 žlic mleka
  • 12 žlic sladkorja
  • 12 žlic moke
  • 3 jajca
  • 1/2 pecilnega praška
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 vaniljev puding
  • češnjev kompot

Postopek

Biskvit

1Jajca ločimo in iz beljaka naredimo trd sneg. Rumenjake zmešamo skupaj s sladkorjem in z vaniljevim sladkorjem. Med mešanjem dodamo mleko, olje in moko s pecilnim praškom. Na koncu umešamo še sneg.

2Dobro premešano maso zlijemo v pomaščen pekač in pečemo 45 minut na 200°C.

Preliv

3Iz kompota poberemo češnje, po možnosti razkoščičene. Ohlajeno testo razpolovimo in na sredino razporedimo eno plast češenj, drugo pa razporedimo po vrhu biskvita. Kompot uporabimo namesto mleka in v njem/z njim skuhamo vaniljev puding.

4Prelijemo ga čez biskvit in ohladimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite