Sezonska sladica z okusom po nostalgiji.
Sestavine
- 2 žlic olja
- 12 žlic mleka
- 12 žlic sladkorja
- 12 žlic moke
- 3 jajca
- 1/2 pecilnega praška
- 1 vaniljev sladkor
- 1 vaniljev puding
- češnjev kompot
Postopek
Biskvit
1Jajca ločimo in iz beljaka naredimo trd sneg. Rumenjake zmešamo skupaj s sladkorjem in z vaniljevim sladkorjem. Med mešanjem dodamo mleko, olje in moko s pecilnim praškom. Na koncu umešamo še sneg.
2Dobro premešano maso zlijemo v pomaščen pekač in pečemo 45 minut na 200°C.
Preliv
3Iz kompota poberemo češnje, po možnosti razkoščičene. Ohlajeno testo razpolovimo in na sredino razporedimo eno plast češenj, drugo pa razporedimo po vrhu biskvita. Kompot uporabimo namesto mleka in v njem/z njim skuhamo vaniljev puding.
4Prelijemo ga čez biskvit in ohladimo.